Mugur Isarescu transmite, intr-un raspuns remis HotNews.ro cu privre la informatiile ce apar in referatul intocmit de DIICOT in dosarul Rompetrol, in care fostii premieri Isarescu si Nastase si alti inalti demnitari sunt acuzati ca au facut jocurile grupului infractional al lui Patriciu, ca "este nepotrivit sa comenteze public cu privire la proceduri judiciare in curs" si ca "vor fi aduse eventuale clarificari, daca vor fi necesare, in cadrul legal specific".

Amintim ca ordonanta finala pentru inceperea urmaririi penale in dosarul Rompetrol pune in discutie rolul jucat de Guvernul Mugur Isarescu in privatizarea companiei Petromidia, procurorii DIICOT afirmand, intr-un document obtinut de HotNews.ro, ca "Guvernul Romaniei si Fondul Proprietatii Statului, in loc sa actioneze in interesul statului roman, in conformitate cu obligatiile constitutionale si legale, au actionat exclusiv in interesul lui Patriciu Dan Costache". Procurorii cerceteaza doua aspecte ale complexului dosar Rompetrol: privatizarea si stergerea datoriilor catre stat.

De notat ca Mugur Isarescu nu are nicio calitate in acest dosar.

Intr-un raspuns remis vineri redactiei HotNews.ro, Mugur Isarescu"considera ca este nepotrivit sa comenteze public cu privire la proceduri judiciare in curs. Vor fi aduse eventuale clarificari in legatura cu speta mentionata de dvs, daca vor fi necesare, in cadrul legal specific".

  • Citeste mai multe detalii din referatul DIICOT in dosarul Rompetrol AICI.