Producatorul de biocide Hexi Pharma, implicat in scandalul dezinfectantilor diluati, are datorii de 23,5 milioane de lei. Informatia apare in cererea de insolventa depusa saptamana aceasta la Tribunalul Bucuresti, transmite Digi 24. Firma ar avea datorii catre un off-shore din Cipru al carui patron este chiar patronul Hexi Pharma. Valoarea datoriilor reprezinta costul materiei prime pentru dezinfectanti.

In 10 mai, compania a inaintat tribunalului o cerere formulata in baza Legii insolventei, inscrisa pe domeniul "faliment". Cererea a fost depusa in aceeasi zi in care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General. Angajatii au anuntat ca vor fi platiti doar pana la sfarsitul acestei luni, dupa care contractele de munca le vor inceta.

Judecatorii vor judeca cererea Hexi Pharma de intrare in faliment pe 17 mai.

Conform ultimelor date financiare disponibile pe portalul Ministerului de Finante, Hexi Pharma Co. avea la sfarsitul anului 2014 datorii de 20,7 mil. lei la o cifra de afaceri anuala de circa 19 mil. lei si active totale de aproximativ 35 mil. lei.

In 2014 declarase un profit de 1,8 mil. lei si un numar mediu de angajati de 45.

Procurorii au deschis saptamana trecuta un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii de la firma Hexi Pharma. Urmarirea penala a fost inceputa pentru fapta, respectiv infractiunile de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse.