Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, si ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, viziteaza joi sediul Comandamentului Multinational de Divizie Sud-Est din Bucuresti, unde se desfasoara exercitiul Dacian Lynx 2016, informeaza Ministerul Apararii Nationale (MApN), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, la exercitiu participa aproximativ 250 de militari din 11 state membre ale NATO. Este vorba de un exercitiu de comandament, asistat de calculator, conceput pentru a evalua daca a fost atinsa Capabilitatea Operationala Initiala si capacitatea de a exercita comanda si controlul asupra Unitatilor de Integrare a Fortelor NATO din Romania, respectiv Bulgaria, adauga MApN.

"Comandamentul Multinational de Divizie Sud-Est contribuie la consolidarea structurii de forte a NATO, oferind optiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Aliantei in zona sudica a flancului estic aliat", se arata in comunicatul ministerului.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, participa joi si la inaugurarea sistemului de aparare antiracheta Aegis Ashore de la Deveselu alaturi de mai multi oficiali straini si romani.