UEFISCDI - institutia care se ocupa de impartirea banilor pe care guvernul ii aloca cercetarii si prin intermediul careia poate fi sesizat Consiliul General al CNATDCU - informeaza ca a primit documentele suplimentare transmise de Cristian Dogaru si de ceilalti trei semnatari ai sesizarii prinvind suspiciunile de plagiat in tezele de doctorat ale lui Victor Ponta, Petre Toba, Gabriel Oprea, Neculai Ontanu, Bogdan Licu, ca sesizarea este conforma si ca a fost transmisa spre solutionare Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) - for abilitat prin ordonanta promovata in martie de Guvernul Ciolos sa se pronunta pe sesizarile de plagiat.

Confirmare UEFISCDI - CNATDCUFoto: document

Este vorba de o sesizare facuta de patru cercetatori romani care lucreaza in strainatate, dr. Cristian Dogaru de la University Campus Suffolk din Marea Britanie, dr. Lucian Ancu de la Universitatea din Geneva, Elvetia, profesorul Horia Cornean de la Universitatea Aalborg din Danemarca si profesorul Vladimir Tismaneanu de la Universitatea din Maryland, SUA.

Amintim ca Ministerul Educatiei a demarat luni procedura de analiza a tezelor de doctorat unde au existat sesizari privind suspiciuni de plagiat, cum ar fi in cazurile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba, iar in maximum 45 de zile acestia ar putea ramane fara titlul de doctor, scrie Mediafax. Problema este ca modificarile votate in aceeasi zi in Parlament ar putea invalida intreg procesul.