Hexi Pharma, compania aflata in centrul scandalului privind dezinfectantii diluati si-a cerut insolventa la tribunal.

Potrivit portalului online al instantelor de judecata, Hexi Pharma Co. SRL a depus marti la Sectia Civila cererea pe legea insolventei.

Conform ultimelor date financiare disponibile pe portalul Ministerului de Finante, Hexi Pharma Co. avea la sfarsitul anului 2014 datorii de 20,7 mil. lei la o cifra de afaceri anuala de circa 19 mil. lei si active totale de aproximativ 35 mil. lei.

In 2014 declarase un profit de 1,8 mil. lei si un numar mediu de angajati de 45.

Tolo.ro, unde a aparut seria de investigatii ce au declansat scandalul ce a culminat cu demisia ministrului sanatatii,scrie miercurica angajatii Hexi au primit o hartie ca sunt disponibilizati si ca vor fi platiti doar pana pe 1 iunie.

Premierul Dacian Ciolos si-a manifestat speranta ca in cursul zilei de miercuri sa fie facute publice primele rezultate pe testele de concentratiela produselor de la Hexi Pharma, teste realizate la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie.

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat marti dupa-amiaza la Parchetul General. Mai multe perchezitii au avut loc sambata trecuta la cladiri care apartin Hexi Pharma, dar si acasa la Dan Condrea, patronul firmei, politistii ridicand documente si probe si din spitalele unde au fost gasite probe neconforme.

Procurorii au constituit "un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare"

Parchetul General a anuntat miercurea trecuta ca a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.