Politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pun in aplicare, miercuri dimineata, 6 mandate de perchezitie in Bucuresti si 6 mandate de aducere. Actiunile au loc intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalarea banilor, in domeniul prestarilor de servicii.

Suspectii ar fi inregistrat in evidenta contabila facturi de la firme "fantoma", ca fiind achizitii in domeniul publicitatii, comertului cu materiale de constructii, constructii, firme de paza si service-uri auto, in vederea deducerii taxei pe valoare adaugata si reducerii impozitului pe profit, arata un comuinicat al Politiei Romane.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 4.200.000 de lei, din care, pana in prezent, a fost recuperata suma de peste 750.000 de lei.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.