Asociatia Parintilor Scolii Sf. Andrei din Sectorul 6 a initiat o actiune de responsabilizare politica si sociala a candidatilor la functia de Primar al sectorului 6. Motivati de "gravele probleme ale scolii" si de "dezinteresul general" al autoritatilor cu care au discutat in trecut, parintii s-au intalnit cu principalii candidati in cursa pentru Primaria Sectorului 6, le-au prezentat acestora problemele cu care se confrunta scoala si le-au solicitat sa isi prezinte planurile de actiune. Mai mult decat atat, reprezentantii asociatiei au semnat protocoale cu candidatii, care s-au angajat in fata parintilor ca, in cazul in care castiga Primaria, sa rezolve o parte din probleme.

Parintii elevilor Scolii Sf. Andrei, unde sunt inscrisi 1.700 de copii, reclama faptul ca unitatea de invatamant are probleme grave, precum lipsa bancilor si a scaunelor, lipsa materialelor sanitare, a apei calde, a instalatiilor sanitare, a pazei.

Dezamagiti de felul in care autoritatile au raspuns pana acum la solicitarile lor, reprezentantii Asociatiei Parintilor au decis sa se intalneasca cu principalii candidati la primaria de sector - Gabriel Mutu (PSD), Razvan Mironescu (PNL), Mihai Danes (USB) si Stefan Florescu (Independent) - le-au prezentat problemele cu care se confrunta Scoala si le-au solicitat in primul rand constientizarea pozitiei pe care Administratia Locala o are fata de bunul mers al invatamantului si educatiei.

Intalnirile s-au concretiat cu protocoale semnate intre reprezentantii Asociatiei Parintilor si candidati, prin care acestia s-au angajat in fata parintilor sa rezolve, in termene certe, conform atributiilor legale pe care le are Primarul, o parte din problemele cu care se confrunta Scoala Sf. Andrei. In plus, fiecare candidat si-a expus planul general de actiune si programul politic propriu. Asociatia Parintilor precizeaza ca toate aceste protocoale vor fi aduse la cunostinta parintilor elevilor scolii si vor fi monitorizate de catre parinti in perioada de dupa alegeri.

Parintii spun ca au incercat si in trecut sa rezolve problemele scolii prin discutii cu autoritatile insa s-au lovit de "dezinteresul general al acestora fata de acest subiect si de vesnicul raspuns ca nu exista fonduri".

"Si atunci, in unele cazuri disperate, parintii, pentru care copiii reprezinta cea mai importanta inverstitie, au decis sa intervina. In afara investitiilor directe in banci scaune, plata curateniei, a pazei, parintii s-au organizat si s-au decis sa ia taurul de coarne si sa-si ceara drepturile, macar pentru copiii lor", isi motiveaza Asociatia Parintilor initiativa.

"Parintii nu constientizeaza intotdeauna ca au un cuvant de spus, in societate in general si in comunitatea locala in particular. Politicienii au facut tot ceea ce au vrut cu puterea pe care au obtinut-o in urma alegerilor, au crezut ca nimeni nu-i controleaza, nimeni nu le cere socoteala. In ultimii ani, cel putin in ceea ce priveste chestiunea aceasta care ne priveste direct: scoala in care invata copiii nostri, am asistat, din pacate pasivi, la o batjocura fara margini. Sunt chestiuni de bun simt care nu au fost rezolvate, banci, scaune, chiuvete, instalatii sanitare, paza, curtatenie. Nu am solicitat minuni, am cerut candidatilor sa se implice activ in viata comunitatii, sa cunoasca realitatile si sa actioneze cu bun simt si in limitele legii. Am pornit acest demers cu toata deschiderea, avand in centrul actiunii noastre copiii nostri pentru care ne dorim conditii decente pentru a porni in viata. Nu avem nicio certitudine ca prevederile Protocoalelor vor fi respectate, ele nici macar nu au o valoare juridica ci numai una morala, dar macar ne vom putea uita in ochii Primarului si sa-i spunem: 'Bravo, te-ai tinut de cuvant' sau dimpotriva, 'Ne-ai mintit in scris.'" declara Oana Nistor, presedinta Asociatiei.