Guvernul va modifica o serie de ordine care reglementeaza achizitia si controlul calitatii dezinfectantilor pentru spitale, inclusiv unul care vizeaza partea de teste legate de infectii nozocomiale si care dateaza din 1982, a anuntat marti premierul Dacian Ciolos, care asigura interimatul la Ministerul Sanatatii, dupa demisia lui Patriciu Achimas-Cadariu.

Acesta a precizat ca a semnat in acest sens un ordin de ministru in cursul acestei zile, iar pe ordinea de zi a sedintei guvernului de miercuri se va discuta o hotarare de guvern legata de inasprirea sanctiunilor in domeniu. Saptamana viitoare va intra in atentia guvernului ordinul legat de infectiile nozocomiale, emis in 1982 si care dupa revolutie a fost modificat in sensul relaxarii lui.

De asemenea, in perioada urmatoare va continua efectuarea de teste incrucisate in spitalele din judete, cu o concentrare in prima faza pe sectiile cu risc mare de infectie.

Executivul isi propune de asemenea sa "clarifice" procedurile de achizitii de biocide, a adaugat Dacian Ciolos.

Primul ministru a mai spus ca asteapta in cursul zilei de miercuri primele rezultate de la ICECHIM privind testele de concentratie efectuate pe probele prelevate de la Hexi Pharma, iar in zilele urmatoare si rezultatele de la probele prelevate de la ceilalti producatori.