Precipitatiile cazute luni in zona localitatii argesene Berevoesti au ajuns la 60 l/mp in interval de o ora, mai multe gospodarii fiind inundate de apele revarsate ale raului Bratia, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Bazinale de Apa (ABA) Arges-Vedea, la Statia Hidrometrica Berevoesti pe raul Bratia s-a inregistrat o cantitate de precipitatii de 60 l/mp in intervalul orar 12,15 - 13,25.

'In aceasta zona nu sunt baraje administrate de ABA Arges-Vedea, exista un baraj de stingere torenti pe un curs de apa necadastrat, continuat cu un canal peste care localnicii au creat pasaje de trecere din placi de beton. In dreptul unui astfel de punct de trecere s-a creat un blocaj cu materiale aduse de apa, care, ulterior, a deversat', se precizeaza in comunicat.

Conform aceleiasi surse, la fata locului au intervenit echipe ale serviciului local pentru situatii de urgenta si echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, carora li s-au alaturat reprezentanti ai ABA Arges-Vedea, iar primariile localitatilor din aval - Aninoasa, Vladesti si Balilesti - au fost avertizate despre situatia creata.