Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a anuntat duminica, la Botosani, ca Romania va dispune, pana la sfarsitul acestui an, de un fond de garantare in agricultura, din bani europeni. El a declarat, la Targul Agro Zoo de la Popauti, ca fondurile vor fi derulate prin mai multe banci comerciale, care vor fi desemnate in urma unei licitatii publice. Potrivit lui Irimescu, fondul va avea o valoare initiala de 92 de milioane de euro, anunta Agerpres.

Achim IrimescuFoto: Agerpres

"In acest an vom avea un fond de creditare pentru agricultura, prin Ministerul Agriculturii, din bani europeni. Este pus la punct acest fond, prin Fondul European de Investitii, care in vara va face o licitatie pentru patru - cinci banci care sa deruleze aceste fonduri. Ideea de baza este sa oferim conditii normale de acces la creditare", a afirmat Achim Irimescu.

Fondul va fi utilizat pentru finantarea unor investitii de dezvoltare rurala, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru fermieri, dar si pentru micro-creditare.