Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a anuntat ca statiunile de cercetare in domeniul agricol vor trece din subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS) in cea a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), informeaza Agerpres.

Achim IrimescuFoto: Agerpres

El a declarat, la Botosani, ca sectorul de cercetare are nevoie de finantare de la bugetul de stat.

"Din pacate, cercetarea agricola romaneasca trece printr-o perioada dificila. Sunt datorii de peste 150 de milioane de lei. Am discutat cu premierul si saptamana viitoare prezentam un proiect de lege pentru restructurarea cercetarii prin care intentionam ca partea de cercetare care se afla in prezent in subordinea ASAS sa treaca la un institut national care sa realizeze un management foarte bun al cercetarii romanesti, sa asiguram finantare", a afirmat Irimescu.

El spera ca prin acest act normativ sa fie incurajata implicarea tinerilor in cercetare si inovare, in conditiile in care "Romania are un potential extraordinar in domeniul inovarii".

Totodata, el sustine ca Guvernul va modifica, saptamana viitoare, un act normativ, astfel incat statiunile didactice sa beneficieze de subventie pentru terenurile detinute