Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a anuntat ca Legea 17/2014 privind vanzarea terenurilor agricole urmeaza sa fie modificata astfel incat cetatenii straini sa achizitioneze mai greu suprafete agricole in Romania. Achim Irimescu a declarat, duminica, la Botosani, ca exista presiuni din partea fermierilor romani pentru modificarea legii, dupa ce suprafete foarte mari de terenuri agricole au devenit proprietatea unor companii straine, potrivit Agerpres.

Teren agricolFoto: Agerpres

"Vom introduce filtre care sa asigure ca nu ajunge oricum si la oricine. E clar ca sunt vizate persoanele care nu au cetatenie romana. Este o presiune foarte mare din partea producatorilor romani, care considera ca vanzarea a condus la instrainarea terenurilor si producatorii romani nu mai au ce sa lucreze", a afirmat ministrul Agriculturii.

Potrivit lui Achim Irimescu, decizia a fost luata in urma unei discutii cu premierul Dacian Ciolos, iar specialistii ministerului au termen doua saptamani pentru a finaliza un nou proiect de act normativ care sa fie apoi lansat in dezbatere publica.