Sute de persoane au protestat vineri seara in capitala impotriva problemelor din sistemul sanitar, dupa ce, joi dupa-amiaza, mai multe persoane nemultumite de reactia oficialilor din Ministerul Sanatatii in scandalul dezinfectantilor au aruncat cu vopsea pe scarile ministerului. Protestatarii s-au strans in Piata Universitatii, de unde au pornit in mars spre Ministerul Sanatatii avand ca destinatie finala sediul guvernului. Oamenii au scandat "Solidaritate!", "Vrem masuri, nu promisiuni!" si "Rusine sa va fie". Protestul s-a incheiat in Piata Victoriei fara incidente.

Protest in Piata UniversitatiiFoto: Hotnews

Ora 23:00: Protestul s-a incheiat fara incidente, anunta Adevarul.

Ora 22:35: Protestatarii au ajuns in fata sediului guvernului (Piata Victoriei). Potrivit Adevarul, cateva sute de oameni scandeaza "Solidaritate!", "Vrem masuri, nu promisiuni!" si "Rusine sa va fie".

Ora 21:40: Cateva sute de protestatari (circa 5-600) au pornit din Piata Universitatii spre sediul Ministerului Sanatatii si al Guvernului, anunta Digi 24.

Ora 20:40: Prezenta jandarmilor este redusa. In Piata se scandeaza "Vrem sanatate, nu securitate!".

Ora 20:18: In Piata Universitatii se scandeaza "Sanatate pentru toti, nu doar pentru mafioti" si "Spitale curate si dezinfectate".

Ora 20:07:Numarul protestatarilor a crescut la aproximativ 400. Manifestantii au venit la protest cu pancarte, insa nu scandeaza nimic.

Joi dupa-amiaza, mai multe persoane au protestat in fata Ministerului Sanatatii, nemultumite de reactia oficialilor din institutie in scandalul dezinfectantilor, protestatarii aruncand cu vopsea pe scari si afisand un banner pe care scrie "Stergem urmele crimei.

Tinerii care au protestat joi in fata Ministerului Sanatatii, aruncand cu vopsea rosie pe scarile institutiei, au fost amendati de jandarmi cu 700 de lei fiecare, protestul fiind unul spontan.