Hexi Pharma recunoaste ca au existat probe neconforme din dezifectantii livrati spitalelor din Romania si precizeaza ca a trimis "mai multe probe" la un laborator din Germania. Potrivit declaratiei unei reprezentate a companiei, facuta pentru Digi 24, rezultatele testelor ar putea fi furnizate in doua saptamani.

Intr-o interventie telefonica, aceasta a precizat ca Hexi Pharma nu "a respins din start orice acuzatii" si a inchis "productia, fabrica si distributia" unde s-au detactat probleme "pana cand aflam ce s-a intamplat".

"Putea sa fie dintr-un lot cu probleme, inca nu stim", a adaugat ea.

Reamintim ca procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala cu privire la fapta (in rem) sub aspectul savarsirii infractiunilor de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse.

Parchetul General s-a autosesizat saptamana trecuta in cazul dezinfectantilor diluati din spitale, dupa ancheta jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor. Potrivit acestora, firma Hexi Pharma, care alimenteaza spitalele din Romania cu dezinfectanti, livreaza diluanti cu o concentratie mult mai mica decat ar trebui sa fie.

Ministerul Sanatatii a dispus pe 28 aprilie, prin intermediul Directiilor de Sanatate Publica, ca toate unitatile sanitare din tara care utilizeaza dezinfectantii achizitionati de la compania Hexi Pharma sa verifice prin autocontrolul propriu eficienta acestora.