Celebrul hacker roman cunoscut drept Guccifer a declarat pentruFox Newsca a spart usor si de mai multe ori serverul personal de email al fostului secretar de stat Hillary Clinton in prima parte a anului 2013.

Hackerul GucciferFoto: Captura YouTube

“Pentru mine a fost usor… usor pentru mine, usor pentru oricine”, a declarat Marcel Lehel Lazar telefonic din penitenciarul din Virginia in care este tinut.

Numele romanului a aparut in investigaria federala privind-o pe Hillary Clinton, care ar fi tinut pe serverul ei 2.200 de informatii considerate acum clasificate si alte 22 de nivel “Top Secret”.

Ca raspuns la cele sustinute de Lazar, echipa lui Clinton a trimis un comunicat in care afirma ca “nu exista absolut nicio baza pentru a crede cele spuse de acest infractor din celula lui. Pe langa faptul ca nu ofera nicio dovada pentru ce sustine, descrierea facuta de el serverului scretarului Clinton este incorecta. Este de neconceput ca ar fi obtinut acces la emailurile ei fara sa le faca publice, la fel ca in cazul celorlalte victime”.

Guccifer spune ca a putu accesa serverul si a dat detalii amanuntite despre cum a facut-o si despre ce a gasit intr-un interviu pentru Fox News acordat in inchisoare si intr-o serie de convorbiri telefonice cu televiziunea americana.

Hackerul roman a fost extradat din Romania si a aparut la incepututl lunii trecute la primul termen in fata unei in instante din SUA.

Marcel Lehel, 44 de ani, are de infruntat noua capete de acuzare, inclusiv trei privind accesul neautorizat in computere protejate, a anuntat Departamentul pentru Justitie din SUA intr-un comunicat.

Potrivit rechizitoriului,Lehel „a spart emailuri si conturile de pe retele de socializare ale unor victime de nivel inalt, inclusiv un membru de familie a doi fosti presedinti, un fost membru al Cabinetului SUA, un fost membru al statului major SUA si un fost consilier prezidential”, se scrie in comunicat.