Noua inculpati din dosarul "Academia Infractorilor" au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti, cumulat, la peste 60 de ani de inchisoare, 30 de ani de inchisoare fiind pedeapsa primita de cel considerat liderul gruparii, Adrian Botez, zis "Tita", decizia nefiind definitiva, scrie Mediafax.

Tribunalul Bucuresti a pronuntat pe 29 aprilie o decizie, in prima instanta, pentru noua inculpati din dosarul "Academia Infractorilor", acuzati de DIICOT de numeroase fapte cu violenta.

Potrivit hotararii, cei noua au primit pedepse, cumulate, de peste 60 de ani de inchisoare. Adrian Botez, zis "Tita", considerat de procurori liderul gruparii, a fost condamnat la o pedeapsa totala de 30 de ani de inchisoare, fiind cumulata aici si o pedeapsa primita in urma cu mai multi ani de la Tribunalul Bacau.

"In baza art. 2 alin. 3 Cod penal raportat la art. 60 alin. 1 Cod penal condamna, in final, inculpatul MARIN BOTEZ ADRIAN la pedeapsa de 30 (treizeci) ani inchisoare, cuantum redus la maximul general al pedepsei inchisorii in conformitate cu dispozitiile legale mentionate. Pedeapsa se executa in regim penitenciar in conformitate cu prevederile art. 60 Cod penal", se arata in decizia instantei.

Pe langa Adrian Botez, au mai fost condamnate alte opt personae, una dintre ele cu suspendare.

Alexandra Gheorghiu, a primit trei ani de inchisoare cu suspendare, Florin Padureanu, a luat trei ani si 11 luni de inchisoare, Florin Dita, patru ani si doua luni de inchisoare, Catalin Ispas, patru ani si cinci luni, Constantin Mihai, patru ani si cinci luni, Petre Munteanu a primit patru ani si cinci luni de inchisoare, Petre Movila, patru ani si sapte luni de inchisoare iar Cosmin Rusu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare.

In dosarul "Academia Infractorilor", pentru alte opt persoane, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis sa disjunga cauza.

"Disjunge cauza cu privire la inculpatii Popa (fost Purice) Vasilica, Savu Florin Mircea, Nita Andreea Ioana, Chirila-Ilinca Gabriela, Gliga Adolf, Bostan Constantin Gheorghita, Martiniuc Mihail Alexandru, Chindea Petrut Adrian si Ursu Laurentiu Dorel si, in integralitate, actiunea civila si dispune inregistrarea dosarului nou format la registratura penala a Tribunalului Bucuresti ¬ Sectia I Penala. Fixeaza termen de judecata la data de 6 mai 2016, complet C8, ora 08,30", se arata in decizie.

Liderul gruparii "Academia Infractorilor", Adrian Botez, si 17 locotenenti ai acestuia, organizati pe criterii militare, au fost trimisi in judecata, pentru 27 de talharii comise in Marea Britanie, Belgia, Italia, Franta, Germania, Austria si Danemarca, in octombrie 2015.

DIICOT a trimis dosarul la Tribunalul Bucuresti, pentru constituire sau aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, instigare si complicitate la talharie calificata, instigare la furt calificat, favorizarea faptuitorului si tainuire.

In cursul urmaririi penale s-au administrat probatorii care au demonstrat legatura intre 29 de infractiuni, dintre care 27 de talharie sau tentative de talharie, comise in Marea Britanie, Belgia, Italia, Franta, Germania, Austria si Danemarca, alte doua fiind infractiuni de furt calificat comise in Andora si Marea Britanie.