Miercuri, innorarile vor persista si va ploua in majoritatea zonelor. In sudul si estul tarii, precum si la munte, ploile se vor semnala pe arii extinse, iar in Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali cantitatile de apa cumulate vor depasi local 20...25 l/mp, informeaza ANM, citata de Mediafax.

La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in est si in sud-est, cu viteze de 55...65 km/h, dar si in zona montana, unde rafalele vor depasi 70 km/h.

Temperaturile maxime, in general cu mult mai scazute decat cele obisnuite ale datei, se vor incadra la nivelul intregii tari intre 11 si 22 de grade, valorile mai ridicate fiind in nord-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade.

La Bucuresti, vremea se va mentine inchisa si deosebit de rece pentru acesta data. Mai ales in prima parte a intervalului, temporar va ploua, iar vantul va mai prezenta unele intensificari. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 14 grade, iar cea minima va fi de 9...10 grade.

Joi, valorile termice diurne, in crestere fata de ziua anterioara indeosebi in regiunile extracarpatice, se vor apropia de mediile climatologic specifice acestei date din an, astfel ca se vor inregistra maxime cuprinse intre 15 si 23 de grade si minime intre 4 si 12 grade.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si ploi locale, mai ales ziua, in sudul, centrul si estul tarii, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in special in Moldova, Dobrogea si la munte, unde vor fi intervale de timp in care la rafala se vor depasi viteze de 50...55 km/h.