Vlad Alexandrescu a anunta marti ca nu isi mai da demisia si ca asteapta sa fie revocat din functia de ministru al culturii, transmite Digi24.

Vlad AlexandrescuFoto: Facebook - Vlad Alexandrescu

"Asteptam numirea propunerea pentru noul ministru al culturii, eu cred ca am facut tot ce puteam mai bine, sunt foarte constient ca am demarat o primavara cultutrala", a declarat Alexandrescu.

El a spus de mai multe ori a "este mandru" de realizarile mandatului sau, mentionand faptul ca a "imprietenit sectorul independent cu institutiile publice de cultura, mecanismul de achizitie a operelor de arta folosit pentru Cumintenia Pamantului si proiectul unei noi sali de concerte.

"Toate acestea vor fi in sarcina noului ministru", a adaugat el.

Acesta isi daduse demisia miercuriprin intermediul unei scrisori deschise in care acuza fortele “retrograde, ostile schimbarii”.

Ulterior, vineri,Alexandrescu a spusca a convenit cu premierul sa nu-si depuna demisia inaintea Pastilor.

Sambata, pe Facebook,Dacian Ciolos a anuntat ca marti va trimite presedintelui revocareadin functie si a spus ca "e pacat ca dl Alexandrescu a ales sa termine in acest fel"

Alexandrescu a trimis o scrisoare catre Grupul pentru Dialog Social in care acuza ca a deranjat in guvern grupuri de interese, publicata sambata de Digi24.ro.

Vlad Alexandrescu spune ca, atunci cand s-a pronuntat pentru retragerea titlurilor de doctor obtinute prin plagiat, si-a atras adversitatea colegilor din Executiv vizati si ca au fost incercari de intimidare directa in cazuri precum Rosia Montana, Cathedral Plaza sau darmarea casei Nanu-Muscel de langa ASE.