Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, au participat la Slujba Invierii oficiata de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane Daniel, cei doi asistand la ceremonie din balconul Palatului Patriarhiei, potrivit Mediafax.

Presedintele si sotia, de confesiune luterana, si-au facut aparitia la slujba alaturi de Patriarhul Daniel, de la care au luat lumina, dupa care s-au retras in balcon, insotiti de un singur preot.

Pe parcursul cuvantarii Patriarhului, Carmen Iohannis a cantat alaturi de credinciosi, in timp ce presedintele si-a tinut mana dreapta in pardesiu, parand jenat de interventia chirurgicala la umar, pe care a suportat-o in urma cu cateva zile.

In curtea Patriarhiei erau prezenti in jur de 3.000 de oameni.

La plecare, presedintele a avut un scurt schimb de replici cu cativa oameni, care i-au spus "Hristos a inviat!", seful statului raspunzand "Adevarat a inviat!". Cateva persoane l-au aplaudat inainte de a se urca in masina, impreuna cu sotia.

Schimbul de urari a avut loc, dupa ce, in deschiderea ceremoniei, a existat un incident. Un barbat i-a strigat lui Iohannis "Demisia! Demisia!", insa a fost indepartat imediat de fortele de ordine.

Ulterior, seful statului a publicat pe Facebook un mesaj video in care le ureaza "Sarbatori fericite" romanilor din tara si din afara granitelor, care sarbatoresc Pastele.

"Invierea Domnului este sarbatoarea luminii si a bucuriei aducatoare de speranta si iubire crestina. Este un moment care ne defineste ca oameni, ne fundamenteaza ca societate si ne intoarce deopotriva catre Cel de Sus, catre noi insine si catre cei din jur. Tuturor celor care sarbatoresc Pastele, in tara si peste hotare, crestini-ortodocsi, greco-catolici, penticostali, baptisti, adventisti de ziua a saptea, crestini dupa Evanghelie si armeni, le doresc sarbatori fericite, liniste in suflete si bucurie in familie. Hristos a inviat!", spune Iohannis, in mesaj.

Klaus Iohannis a participat pentru prima oara la Slujba Invierii de la Patriarhie, in conditiile in care el este de confesiune luterana si a sarbatorit Pastele la sfarsitul lunii martie.

Presedintele declara joi, la solicitarea jurnalistilor, ca va petrece Pastele "in esenta, acasa", ceea ce ar fi insemnat la Sibiu, desi a anuntat ca si-a mutat resedinta la Bucuresti.

La preluarea mandatului, presedintele spunea ca va participa la slujbele religioase ale tuturor confesiunilor. "Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra", afirma Iohannis, pe Facebook, in ianuarie 2015.

Totusi, anul trecut, seful statului si sotia sa au petrecut Sarbatorile Pascale in Germania, unde se afla familia presedintelui, iar de acolo ar fi plecat in Portugalia, in insulele Madeira, potrivit presei centrale.