Managementul Operei Nationale a fost anuntat inca de pe 11 aprilie ca nu mai are drepturile pentru spectacolul Giselle decat daca repetitiile sunt supervizate de mine, scrie pe pagina sa de Facebook Johan Kobborg.

Alina Cojocaru si Johan KobborgFoto: Opera Nationala Bucuresti

"Aceasta este o conditie solicitata de detinatorii drepturilor ca o garantie de calitate a reprezentatiei, comuna in lumea artelor de reprezentatie”, spune coregraful, aflat, alaturi de partenera sa, balerina Alina Cojocaru, in centrul scandalului de la Opera Nationala Bucuresti.

Acesta afirma ca Vlad Conta, unul din directorii ONB schimbati in serie de la izbucnirea scandalului, a fost informat de acest lucru inca de pe 11 aprilie.

“Decizia de a suspenda drepturile pentru spectacolul Giselle apartine coreografului Ethan Stiefel inca de pe 11 aprilie, intr-o scrisoare trimisa domnului Vlad Conta. Ignorand complet acest anunt, conducerea ONB a decis sa-mi blocheze accesul intr-un memo datat 25 aprilie, fiindu-mi imposibil sa repet Giselle cu baletul ONB. Intr-adevar, am demisionat pe 12 aprilie, dar mi s-a cerut sa-mi schimb decizia si sa continui sa stau in Romania si cu ONB, de catre primul ministru si de catre ministrul culturii”, afirma Kobborg.

Coreograful a transmis miercuri redactiei o declaratie de presain care afirma ca vrea sa continue munca inceputa la Opera Nationala Bucuresti impreuna cu artistii de acolosi ca spera sa se gaseasca o solutie in acest caz.

Vlad Alexandrescu a anuntat in cursul acestei saptamani ca va demisiona, in urma scandalului izbucnit la Opera Romana.

La Opera s-a declansat in urma cu circa trei saptamani un scandal ce a dus la schimbarea a trei directori, in sanul institutiei de cultura existand o falie intre regizorul Johan Kobborg si balerina Alina Cojocaru, pe de o parte, si alti angajati ce acuza "strainii" si discriminarea fata de acestia.