Soferii nu pot plati rovinieta si nici taxa de pod de la Fetesti din cauza unei defectiuni la sistemul informatic, care nu stocheaza datele, asa ca aceste taxe nu pot fi achitate nici la benzinarii, nici prin SMS.

Taxa la podul Fetesti - CernavodaFoto: Agerpres

Potrivit Digi24, problemele au inceput de la primele ore ale zilei de sambata, aproximativ de la ora 4.00.

Taxa de pod nu poate fi platita de cei care merg pe Autostrada Soarelui nici prin SMS, nici la benzinarii, dar poate fi achitata la bariera, numerar.

UPDATE 12.04 - CNADNR anunta pe pagina de Facebook a Companiei ca nu vor fi date amenzi cat timp sistemul este picat:

"Informam participantii la trafic ca astazi, 30.04.2016, in urma unor defectiuni tehnice survenite la sistemul informatic de emitere, gestiune si monitorizare a rovinietei, achizitionarea acesteia, precum si plata taxei de trecere la podurile Dunarene (peaj), prin intermediul sistemului, sunt oprite.

Mentionam ca pe perioada in care sistemul nu functioneaza, nu vor fi emise procese verbale de constatare a contraventiei pentru cei surprinsi in trafic fara rovinieta/peaj.

CNADNR SA va anunta opinia publica imediat ce defectiunile vor fi remediate si sistemul va fi functional. Multumim pentru intelegere!"

UPDATE 16.30 - CNADNR: Traficul rutier la punctele de trecere de pe podurile dunarene Fetesti si Cernavoda se desfasoara in conditii normale

Intr-un nou comunicat difuzat sambata, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale "informeaza participantii la trafic ca, in urma masurilor luate impreuna cu lucratorii Politiei Autostrazi, traficul rutier la punctele de trecere de la podurile Dunarene (Fetesti si Cernavoda) se desfasoara in conditii normale, fara a fi inregistrati timpi semnificativi de asteptare".