Klaus Iohannis a promulgat legea privind pensiile speciale pentru jurnalistii din "uniuni ale creatorilor"

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 29 aprilie 2016, 17:30 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Facebook - Klaus Iohannis
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care introduce pensii speciale pentru jurnalistii care fac parte din "uniuni ale creatorilor recunoscute ca fiind de utilitate publica", proiect criticat de guvern, potrivit Mediafax.

Legea modifica articolul 1 Legii nr.8/2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica, prin introducerea unei noi categorii care vizeaza uniunile de jurnalisti.

Actul normativ prevede ca "prin uniuni de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica se intelege persoanele juridice romane de drept privat, fara scop patrimonial, din domenii precum cel al creatiei muzicale, interpretative, cinematografice, literare, arhitecturale, teatrale, jurnalistice si al artelor plastice care sunt recunoscute ca fiind de utilitate publica".

Potrivit Legii nr.8/2006, "cuantumul indemnizatiei reprezinta echivalentul a 50% din pensia cuvenita titularului sau, dupa caz, aflata in plata la data solicitarii", iar indemnizatia nu se acorda persoanelor prevazute la alin. (1) care beneficiaza de indemnizatia acordata potrivit Legii nr. 118/2002 pentru instituirea indemnizatiei de merit, cu modificarile ulterioare.

Legea nr 8/2006 prevede ca indemnizatia lunara se acorda, la cerere, incepand cu luna urmatoare celei in care a fost depusa cererea la casa teritoriala de pensii, iar beneficiarul trebuie sa faca dovada calitatii de membru al uniunilor de creatori legal constituite si recunoscute ca persoane juridice de utilitate publica.

Legea pensiilor speciale acordate jurnalistilor nu este oportuna, ca orice modificare legislativa de acest fel, iar jurnalistii au in plus si datoria morala sa nu ceara un statut special, mai ales ca ei au criticat atunci cand altii obtineau asemenea statut, a afirmat Dan Suciu.

Singura asociatie de presa care are acest statut este Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania (UZPR), potrivit pressone.ro. Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania este o entitate putin cunoscuta chiar si in randul jurnalistilor, iar numele celor care conduc UZPR nu se gasesc nici in casetele redactionale ale ziarelor, nici pe genericele televiziunilor si nici printre editorii agentiilor de presa, potrivit sursei citate.

Printre sponsorii Uniunii se numara cateva firme din Resita, Primaria Anina sau Asociatia culturala Ateneu Sasesc Prundeni, iar lista membrilor cotizanti, actualizata la 1 martie 2016, cuprinde 900 de nume, mai relateaza pressone.ro.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14479 vizualizari

 • +25 (29 voturi)    
  domnule presedinte (Vineri, 29 aprilie 2016, 17:50)

  zot [utilizator]

  inainte de alegeri nu s-a auzit ca sunte-ti de acord cu tot felul de favoruri speciale
  am asteptat de la dvstra ca TOTI OAMENII SA FIE SPECIALI in ceace priveste pensiile, conform contributiilor avute in timpul activitatii, ori dvstra cantati in struna psd-ului si clicii lor si abia asteptati sa mariti numarul profitorilor
  oamenii nu vor uita si la prima ocazie ve-ti constata ca numai a-ti promis "Romania lucrului bine facut" dar a-ti realizat " eroare dupa eroare"
  • +11 (17 voturi)    
   gramatica, bat-o vina (Vineri, 29 aprilie 2016, 20:36)

   step by step [utilizator] i-a raspuns lui zot

   pensiile speciale trebuie sa dispara. o adaugare: nu mai ai loc de analfabeti....care se cred filozofi. aviz celui de mai sus in privinta cratimelor.
  • -9 (15 voturi)    
   Ce boala aveti pe gramatica! (Vineri, 29 aprilie 2016, 21:47)

   LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui zot

   Un agramat calificat (nu ati nimerit nici una dintre problemele de dictare pe care le primeati la clasa a 4-a (chiar, ati terminat 4 clase, domnu' Zigot?), asa ca e firesc sa fiti suparat pe cei care traiesc din creatii in limba romana! Ca si cei care v-au votat si care daca scriu mi-au ca pisica sunt fericiti, sunt autori pe facebook.
   Pe de alta parte, titlul acestui text este aiurea: nu-i vorba de pensii speciale, ci de indemnizatii intr-o anume proportie. Inainte de a scrie un text nu ar fi din cale afara de gresit daca ati citi despre ce scrieti. Altfel, informati gresit si nu va calificati ca ziaristi pentru indemnizatiile respective!
   • +18 (20 voturi)    
    De ce indemnizatii? Pentru ce ? De ce ? (Vineri, 29 aprilie 2016, 23:06)

    linarel [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

    acei ziaristi "colosali" : au scris cumva Scrisoarea a III-a? au scris cumva - Cel mai iubit dintre paminteni - ? au compus cumva imnul national? au inventat gaura la covrig ?

    Efectul principal al acestor indemnizatii/pensii speciale este DISCRIMINARE fata de alte categorii sociale, ca sa nu vorbesc de gaura din buget.

    Si chiar ma gindesc sa o contest la CCR pentru discrimare . Am impresia ca nu l-au operat unde are probleme.
    • -2 (8 voturi)    
     Inainte de a fi curajos, ati ascuns textul (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 9:10)

     LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui linarel

     Observati ca adunatura de agramati care bantuie sub acest text are grija inainte de a combate pe altcineva sa-i ascunda textul, votandu-l negativ! Astfel se aude numai vocea de scapete a spalatilor pe creier! Succes, dar mai dati cu sapun si pe piele, ca putiti!
 • +23 (23 voturi)    
  Poate tace si presa (Vineri, 29 aprilie 2016, 17:59)

  Captain Obvious [utilizator]

  Ca el
 • +26 (28 voturi)    
  de la specialu' pentru speciali : fara numar (Vineri, 29 aprilie 2016, 18:18)

  linarel [utilizator]

  pentru toti specialii, mai putin pentru muritorii de rind.
  Doar nu da de la el ci din bugetul tarii muls pina la zero.

  Specialitatea casei kiwi : specialii si pt restul bascalia.
 • +22 (26 voturi)    
  Werner,Werner,fa lampa mai mica (Vineri, 29 aprilie 2016, 18:29)

  Plagarus [utilizator]

  Am mai castigat o gaura bugetara !
  Paturile ''speciale " precum militarii, polițiștii, funcționarii parlamentari și personalul diplomatic,parlamentarii, alesii locali,jurnalistii, arhitectii,artistii.............fotbalistii, strungarii, minerii,cameristele, gradinarii...
 • +23 (27 voturi)    
  din nou suntem prosti? (Vineri, 29 aprilie 2016, 18:37)

  airbus [utilizator]

  RUSINE acestui tradator de tara . Parca visez NON-STOP . Din nou pensii speciale??? NOI ceilalti de ce nu avem pensii speciale?? Toate pensiile speciale si indemnizatiile trebuiesc de URGENTA anulate. Adica unii sunt negrii si altii sunt albi?? Acesta este un stat de tip MAFIOT care ne fura pe fata cu legea in mana. Este inadmisibil. Oare nu le e chiar deloc frica?? Oameni buni, ce facem cu TARA ACEASTA. Oare de ce l-au impuscat pe raposatul??? Exista o lege a pensiilor pentru toata lumea care a facut ceva in aceasta tara. Daca insasi STATUL o fraudeaza inseamna ca suntem la fundul gropii!!!
 • +18 (20 voturi)    
  pai, (Vineri, 29 aprilie 2016, 18:57)

  Cezy [utilizator]

  se inmultesc "specialii" iar cei ce au muncit pe branci o viata se "bucura" de o pensie neschimbata(in termeni reali, indexarile cu taraita acoperind inflatia) de ani de zile!
 • +24 (28 voturi)    
  Inca o mizerie marca PSD (Vineri, 29 aprilie 2016, 19:24)

  cartofil [utilizator]

  Stiati ca toti arhitectii inscrisi in Uniunea arhitectilor (sau cum s-o numi), toti scriitorii, inscrisi in Uniunea scriitorilor, toti artistii platici inscrisi in Uniunea artistilor plastici, toti artistii de alte categorii (actorii, muzicienii, guristii etc) primesc o pensie de 1.200 lei lunar? Care se adauga la pensia de baza. Un amarat care a muncit intr-o fabrica 40 de ani de-abia trece de 1000 lei iar astia, dintre care majoritatea sunt non-valori (aparteneta de o uniune nu are nici in clin nici in maneca cu valoarea artistului) iau 1.200 lei in plus la pensia care le revine pentru contributia platita. Inmultiti cateva zeci de mii de profitori cu 1200 si vedeti ce obtineti. Si va mirati de ce nu sunt bani, de ce nu sunt autostrazi, de ce ne mor parintii in spitale. Acum si jurnalistii vor fi echivalati cu artistii si vor primii acesti bani. Si vor mai manca cateva sute de km de autostrada. Adaugati aici securistii, militienii, procurorii si judecatorii cu pensii de 10.000 si vedeti in ce tara traim.
  • -11 (17 voturi)    
   Minti! (Vineri, 29 aprilie 2016, 23:22)

   LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

   Daca imi arati un talon de pensie speciala cu suma asta fixa iti platesc eu toata viata o astfel de pensie,facem la notariat! Toti stiti tot, de aia ne prabusim!
   • +6 (8 voturi)    
    Zau, stii tu mai bine ??? (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 0:00)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

    Ia zi te rog cat este suma pe care o primeste un arhitect care ia 2.500 lei pensie normala, suplimentar. Iti spun eu exact: 1200 lei. La fel si un scriitor, etc.
    • -5 (7 voturi)    
     Ati ras si aritmetica de a doua (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 11:25)

     LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

     2.500:2=1.250, repetentule!
  • +5 (7 voturi)    
   Pensiile speciale fara pregatire (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 8:46)

   cozmin [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

   Este suficient ca cineva sa ocupe o functie fara nicio pregatire pentru a avea pensie speciala. Inginerii care invata 5 ani nu au pensii speciale. Pregatirea este foarte grea, munca la fel fara nicio satisfactie, plata este foarte mica, dar nu se acorda nicio compensatie la pensie. Cineva care nu are nicio pregatire dar ajunge prin pile intr-o astfel de institutie are pensie speciala.
 • +18 (22 voturi)    
  privilegii pentru obedienti (Vineri, 29 aprilie 2016, 19:42)

  Doran [utilizator]

  Un bou posac! Cedeaza mereu in fata unor grupuri de interese in detrimentul cresterii organice prosperitatii natiunii.
  • +12 (12 voturi)    
   un parșiv (Vineri, 29 aprilie 2016, 21:06)

   verdeata [utilizator] i-a raspuns lui Doran

   așa l-aș numi pentru câte ticăloșii a făcut într-un sfertde mandat
 • +23 (25 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 29 aprilie 2016, 20:05)

  [anonim]

  • +10 (10 voturi)    
   no problem; e adjudecata de kiwi (Vineri, 29 aprilie 2016, 21:24)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui

   si te rog nu-i mai da idei, ca-i campion la aprobari de pensii speciale.
 • +10 (12 voturi)    
  KIWI (Vineri, 29 aprilie 2016, 20:33)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Pe Constantinescu l-a invins sistemul. Asta a venit gata invins.
 • +17 (19 voturi)    
  Urat (Vineri, 29 aprilie 2016, 20:35)

  VictorS [utilizator]

  Aici sunt de acord cu majoritatea comentariilor.

  Este incredibil ce prioritati are presedintia si cum vede lucrurile.

  USLul ramane unit!
 • +9 (11 voturi)    
  pensii oaţe (Vineri, 29 aprilie 2016, 20:36)

  Ilenuca1 [utilizator]

  huliganism pedeserizd extins
 • +10 (12 voturi)    
  Da multi speciali sprijina presedintele asta (Vineri, 29 aprilie 2016, 21:04)

  ty [utilizator]

  Macar are habar ce face?
 • -12 (18 voturi)    
  Nu sunt pensii speciale, ci indemnizatii! (Vineri, 29 aprilie 2016, 21:56)

  LiviuIordache [utilizator]

  Pentru ziaristi cuvintele au un dumnezeu, un sens, iar confundarea unui termen cu altul inseamna pur si simplu iesirea din profesie! Asa si cu textul de aici, autorul nici macar nu a citit despre ce vrea sa scrie, dar el scrie! Consecinta e simpla: il citesc agramatii! E aproape imposibil sa vezi atatea greseli de limba si gramaticale pe cm patrat ca in aceste postari! Aveti mila de limba romana, stiu ca traiti din altceva, dar cei care din asta traiesc nu merita batjocoriti de niste agramati! Si gulgutieri pe deasupra!
  • +12 (14 voturi)    
   "la inceput a fost cuvintul".... la noi specialii (Vineri, 29 aprilie 2016, 22:53)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

   Indemnizatie vs pensii speciale au acelasi efect: discriminare si gauri la buget.

   Sintem tara cu cei mai multi "speciali" care pun tara pe butuci si kiwi lucreaza intens la asta.

   Ce au facut acei indivizi , ceva special, ca sa merite o indemnizatie ? doar ca asa vrea kiwi sa-si cumpere linistea prin presa ?
   Ce ne facem daca ne trezim in tara cu cca 500000 de ziaristi "speciali" prin t+1 comitete si comitii adica cu 500000 de pomanagii?
   Care e sursa de finantare pt aceste indemnizatii ? fara a pune in pericol bugetul de stat ; adica de unde bani?

   De ce atitea discriminari fata de restul categoriilor sociale din RO ? Exista pensii de 50 de lei in tara , acei oameni de ce sint discriminati?

   Pe zi ce trece individu' din poza isi etaleaza nulitatea personala in toata splendoarea. El si cind doarme se accidenteaza .... e incredibil .
   • -7 (11 voturi)    
    Pai atunci despre ce vorbim? (Vineri, 29 aprilie 2016, 23:17)

    LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    Cum sa vorbim despre acelasi lucru? Este vorba de profesii care, de cele mai multe ori, nu sunt practicate exclusiv, pentru a trai, toata viata. Dar sunt fericit ca am primit voturi negative, pentru ca intr-o asemenea cantitate de agramatisme e mai bine sa nu fii considerat partas, coleg de "pagina". Toti analfabetii au dreptul la opinii, exact cei care practica meseriile respective, nu! Nemaivorbind ca pentru a fi ziarist trebuie sa practici, concret, la vedere (iar asta chiar se vede, nu-i precum gramatica celor mai multi de aici), unde isi etaleaza creatiile o jumatate de milion de "ziaristi". Logica de oameni deranjati rau!
    • +4 (6 voturi)    
     Stimabile, trebuie statul RO sa-i intretina? (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 10:05)

     linarel [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

     la infinit pe toti cei care nu au fost capabili sa invete o meserie ???
     Dar ce-s handicapati "creatorii" aia? Exista programe de reconversie sociala sau ei sint prea buni ca sa munceasca?
     Statul RO e cumva o VACA DE MULS DE TOTI SPECIALII ? in opinia ta da, RO trebuie sa fie o vaca de muls.

     Sint deranjat pt ca din taxele si impozitele platite inclusiv de mine se sustin nulitatile din presa.

     Vorbesti de agramati dar uita-te la ce ziaristi exista prin presa, n-au citit in viata lor 4 sau 5 carti, de unde cultura ? din septic sau din revistele de parfumuri?
     Ce presa vrea sa sustina kiwi ? cind ziarele se inchid pe capete, televiziunile abia ce functioneaza, radiourile la fel ...samd

     Si cu asta inchid: sa-ti desenez ca nu sint bani la buget pt speciali ?
  • +9 (11 voturi)    
   Tu cat iei indemnizatie, tataie.... (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 0:03)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

   Ca esti prea activ aici. Si pentru ce sa iei o indemnizatie, dupa varsta de pensionare, pentru care nu ai platit nici un leu si nu ai produs nimic. Decat in mintea ta infierbantata.
   • -3 (5 voturi)    
    Mi-au furat banii de taxe ca sa creeze rebuturi (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 9:13)

    LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    Da, am platit lunar taxe timp de 45 de ani ca sa ai tu bani de scoala, iar acum constat ca mi s-au furat pur si simplu acesti bani, producand numai rebuturi! Puneti mana pe carte, analfabetilor!
    • +2 (2 voturi)    
     Daca ai platit taxe... (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 18:41)

     cartofil [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

     ia bani pe cate taxe ai platit. Nu sa-ti dau eu bani suplimentari la pensie, din taxele pe care le platesc eu. De ce sa platesc eu si pentru tine, de ce sa te tin eu in spinare. Tine-te pe munca ta, tataie. Daca ai scris poezii pe care nu le-a citit nimeni, daca n-ai adus absolut nimic in literatura romana decat zgomot de fond de ce sa te recompensez din banii mei cu inca jumatate de pensie - jumatate neimpozabila? Si eu iau pensia pe taxele pe care le-am dat, de ce ti-as da tie jumatate din pensia mea? Vrei bani suplimentari, du-te si munceste suplimentar, tataie, nu imbacsi forumurile cu comentarii comuniste, pentru ca n-ai facut nimic toata viata si nu faci nici acum - de-aia ai timp de conversatii.
 • +7 (11 voturi)    
  Iohannis = ponta (Vineri, 29 aprilie 2016, 22:00)

  ouyang [utilizator]

  nu e nici o diferenta ca abordare. sa va mai prinda lumea in piata stimate presedinte ca nu scapati fara niste oua si flegme. fiti voi cu statul vostru incompetent speciali si lasati-ne pe cei ce muncim sa ne platim frumos darile in alta tara. statul asta nu merita nici flegme.
 • +9 (13 voturi)    
  pensii speciale si alfabetul (Vineri, 29 aprilie 2016, 22:49)

  airbus [utilizator]

  Dupa tot ce am citit aici, stimatul nostru Presedinte, nu stie sa citeasca si sa inteleaga adevaratul sens al limbii romane si al carei tarii este presedinte, ii place rau sa dea autografe, din pacate , ....... nu ii fac cinste, ... imi pare rau ca e prea inalt si poate nu vede pe ce semneaza, altii mor de foame si dansul da suplimente speciale la tratori,
  cu respect,
  ne-ai pacalit Neamtule, dar totul se intoarce
 • +10 (10 voturi)    
  draga klaus... (Vineri, 29 aprilie 2016, 22:55)

  liviu_ [utilizator]

  continua asa si o sa te dam jos cu furci...
  al 2lea mandat sper ca esti constient ca nu-l mai castigi nici ca presedinte de bloc!
 • +8 (10 voturi)    
  Creatie jurnalistica? (Vineri, 29 aprilie 2016, 23:10)

  n.dumiritu [utilizator]

  Care sint speciile de jurnalism care se califica la "creatie"? Toti cei care lucreaza in televiziuni (de stat si private) sint si ei "jurnalisti", indiferent daca e spicher, cosmeticiana sau timplar? E destul ca sa adere la o asociatie profesionala si statul le da o indemnizatie pe linga pensie? Eu inteleg ca avem cel mai tembel parlament posibil si ca tot felul de grupuri de interese fac ce legi vor in tara asta, dar nu mai este nici o cenzura? Este scandalos ca sintem impartiti cu atita lejeritate in speciali si "ordinari", ca si cum este cel mai firesc lucru din lume. Vad ca dl. Iohannis nu are nici o problema cu aceste segregari. "Ghinion"-ul nostru.
  (nu-mi face nici o placere sa-l critic pe dl.I., as prefera sa nu fiu nevoit sa o fac; ma exprim negativ asupra cuiva doar cind o face prea lata)
  • +2 (2 voturi)    
   Intr-o institutie nu se munceste mai mult (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 8:53)

   cozmin [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

   ca in alta. Tot 8 ore. Aportul la societate se aduce indiferent de institutia in care muncesti. Si atunci de ce sunt pensiile acordate in functie de institutii si nu de pregatire de ex: pentru toti inginerii, nu pentru maistrii militari sau Sri cu 3 clase de liceu.
 • -7 (9 voturi)    
  A, mananca si virgula de dupa presedinte! (Vineri, 29 aprilie 2016, 23:20)

  LiviuIordache [utilizator]

  Puneti mana pe carte vreo 10 ani, dupa care iesiti in public, vezi ca nu ai rand fara greseli gramaticale, analfabetule!
  • +3 (5 voturi)    
   La cât de grammar nazi ești... (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 0:28)

   Barosanu_nr1 [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

   ... poate te dedai și la niște diacritice într-o zi. Că ce ai scris în postările de mai sus nu e română, e o prăjină pe care n-o vezi.
  • +2 (4 voturi)    
   Cartea de bucate e ok? (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 1:59)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

   Poate prindem si niste indemnizatii speciale... ca tine... Scuze: virgule, puncte.. aoleu ma "pierdui", gramatica... ca ca .. aaa.. ooo.. fff.. gggg
 • +6 (10 voturi)    
  nedumerit incet dar nemteste (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 0:36)

  alt destept [utilizator]

  cele mai bune urari pentru dvs si intreaga familie....

  io n-o s-o am speciala, dar daca presedintele vrea, cine pusca mea sunt eu sa-l contrazic?

  presedinte de rahat
  parlament de rahat
  partide de rahat
  tara de rahat

  pacat, ca paream ok- repet, paream, pana sa vina leprele pe noi.

  regret pround si zilnic ca nu m-am dus dracului oriunde

  dealtfel, cele mai bune urari de sarbatori.
 • +5 (7 voturi)    
  cine vrea pensie sa contribuie (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 10:12)

  ilex2013 [utilizator]

  Nu cred ca mai exista vreo tara civilizata in care sa iei pensie daca nu ai contribuit. Peste tot pensiile sociale ( de la stat) sunt plafonate iar cine vrea bani in plus la pensie contribuie la un fond privat. Acest lucru este valabil si pentru europarlamentari si pentru functionarii europeni si alte instititutii europene si internationale, Cine primeste pensie in plus ca a fost europarlamentar sau functionar european a contribuit la un fond privat de pensii fie profesional ( ca avocatii la noi) fie general .
  Poti sa primesti si un milion de euro pensie pe luna daca ai contribuit corespunzator dar sa iei pensie din contributiile altora fara ca tu sa contribui cu un cent e furt si ar trebui pedepsit ca atare- asta pana nu se legalizeaza hotia in acelasi mod in care s-au legalizat pensiile speciale - si atunci mergem cu totii la furat pe principiul cel mai tare fura de la cel mai slab - adica legea junglei.
  • -5 (5 voturi)    
   Pai tu din ce ai facut scoala? (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 11:29)

   LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

   Pai tu din ce ai facut scoala, carcalete, nu din contributiile altora? Acum ar trebui sa te dau in judecata ca ai luat banii degeaba, nu judeci nici cat o gaina beata!
  • -4 (6 voturi)    
   Iar pensiile de la stat nu sunt sociale! (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 11:32)

   LiviuIordache [utilizator] i-a raspuns lui ilex2013

   Bai repetentilor, vad ca v-au adunat astia aici pe toti, ce a ajuns site-ul asta! Ce pensii speciale vezi, ai citit legea, ca are 3 randuri, de fapt la un alineat din 2006 se adauga un singur cuvant, 12 litere! Daca nici 12 litere nu puteti citi e vai de mama voastra!
   • +3 (5 voturi)    
    ba sunt sociale (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 13:12)

    e.o. [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

    Președintele trebuia să sesizeze Curtea Constituțională înainte să promulge așa ceva.

    Poate invalidau mai multe cuvinte din legea invocată.

    Ideea de bază este că trebuie exterminate toate pensiile speciale și pe urmă să calculăm pensiile variabile în funcție de contribuțiile lunare la bugetul de pensii. Restul până la "drepturi" să fie rubrică specială numită "cadou de la fraieri". Așa cred că s-ar vedea dezastrul.
 • +3 (5 voturi)    
  suntem pensionari (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 11:07)

  gigi1 [utilizator]

  Avem cu totii gandire de pensionari, stam si comentam in timp ce statul ne ia cu forta contributie pentru pensie sa o dea la tot felul de bugetari special in timp ce fondul de pensii e deficitar, deficit care se adanceste accelerat si o sa ne lase cu pensii de cativa lei care nu o sa ne ajunga nici de paine.

  Da, stiu, ce putem noi care platim, alegem, suntem mai multi etc sa facem? evident cu gandire de pensionar nimic.
 • +3 (5 voturi)    
  Incotro va indreptati, dle. presedinte? (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 11:29)

  ILMA [utilizator]

  Cu fiecare lege proasta pe care o promulgati, va indepartati tot mai mult de cei care v-au votat. Cum puteti fi atat de obedient si ne-critic fata de cei care nu v-au votat si au facut tot posibilil ca nici altii sa nu va poata vota? Din frica? Din interes? Din naivitate? Discriminati de doua ori prin aceasta lege: o data - intre jurnalisti, a doua oara - intre meseria de jurnalist si alte meserii (unele mult mai dure, periculoase, solicitante si mai prost platite). Cei 900 membri actuali ai UZPR se vor inmulti ca ciupercile dupa ploaie. Cati dintre ei merita cu adevarat sa fie asimilati creatorilor de valoare artistica, spirituala, culturala, artistilor, scriitorilor, etc? Sper ca jurnalistii valorosi si onesti (de numarat pe degetele a, cel mult, doua maini) nu vor dori sa profite de firimiturile aruncate de la masa ”stapanilor” pentru a nu se face de ras. Dar cum ramane cu liota de jurnalisti care practica obiectivitatea dupa interes, care stâlcesc lb. romana, care manipuleaza grosolan, care invenineaza publicul mai mult decat sa-l informeze? Pentru ei si pentru bunastarea lor materiala ati promulgat aceasta lege.(?!!?)
 • -3 (5 voturi)    
  Sapte postari ale mele, ascunse de talibani! (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 13:10)

  LiviuIordache [utilizator]

  Din 44 de postari, 7, adica 18 la suta, sunt bagate la fund de voturile talibanilor care vor sa vorbeasca numai ei, model de suficienta si prostie agresiva. Nemaivorbind ca unii imi raspund fara sa se stie la ce, adica vorbesc singuri, ca apucatii! Sunteti distractivi, e ca si cum ai merge pe o strada si niste unii se cearta cu vazduhul! Medicamenteeee, medicamenteee!
  • +1 (1 vot)    
   Esti beneficiar al pomenii pe care o platesc eu (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 23:01)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

   Pot sa-ti fac un potret robot:Ai fost un mediocru la scoala, a facut o facultate de la periferia sistemului de invatamant, ai avut o sluba de mediocru la stat unde nu te-ai omorat niciodata cu munca. Ti-ai lasat barba si favoriti, ai scris niste versuri pe care nu le-a citit nimeni, niciodata sau poate ai mazgalit niste tablouri cu rapirea din serai, poate ai mai luat si avansuri de la Uniunea scriitorilor, platite tot de prosti. Contributia ta la progresul societatii - practic zero. Si cu tine si fara tine tara asta ar arata la fel. Acum vii si iei 1200 de lei din banii dati de prostii care au muncit 45 de ani in fabrici si uzine, cate 8 ore pe zi, timp de 6 zile, uneori si duminicile. Ti se pare normal??? Tot o forma de hotie este si asta.
 • +3 (3 voturi)    
  Traiasca Republica Speciala Romania (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 17:40)

  Parzivall [utilizator]

  tara plina de bugetari si sclavii lor.
 • +3 (3 voturi)    
  Ce-i aia pensie speciala Dle Presedite ?? (Sâmbătă, 30 aprilie 2016, 20:23)

  andreesanu [utilizator]

  de cand orce loaza din :armata,politie,parlament ,jurnalism au pensii speciale ???
  de cand legea pensiilor a devenit o chestie la alegere ???.
  cum se respecta constitutia privind egalitatea in fata legii si principiul contributiei la fondul de pensii ???
  ma consider un individ lezat in dreptul meu !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  dupa 26 de manipulari ordinare sustinute (Duminică, 1 mai 2016, 12:49)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  de presa, merita si ei un privilegiu.
  ma astemptam la niste proteste de refuz, macar de fatada din partea deontologilor din presa, dar ei tac ca mutu de la Cotroceni.
  faptul ca presa are un buton s-a vazut in cazul M.M., nu a mai contatat ce e de stanga, dreapta, economie sau sport, toti l-au facut extremist de dreapta si legionar pe fostul candidat de parca presa ar fi primit un ordin de zi pe unitate.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by