Fostul primr al comunei Deveselu din perioada 2000 - 2012, Gheorghe Beciu, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, a fost trimisa in judecata si Florica Georgeta Ignat, contabila Primariei Deveselu din perioada in care Beciu a fost primar.

Fostul primar este acuzat ca a dispus in mod abuziv si contrar prevederilor legale acordarea unor sporuri salariale precum spor de dificultate, de dispozitiv, pentru conditii vatamatoare pentru sine si pentru alti angajati ai primariei si au produs un prejudiciu de peste 85.000 lei.

Florica Georgeta Ignat este acuzata ca a dispus plata ratelor la doua credite de nevoi personale pentru ea si pentru o alta persoana direct din contul de trezorerie al Primariei Deveselu fara ca banii sa fie apoi retinuti din salarii si a produs astfel un prejudiciu bugetului local in valoare de peste 45.000 lei.

Procurorii au luat masuri asiguratorii si au instituit sechestru asupra mai multor bunuri ale fostului primar si ale Georgetei Ignat.

"La data de 28.04.2016, procurori ai sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt au dispus trimiterea in judecata in stare de libertate a inculpatilor Beciu Gheorghe (...) pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu asimilata infractiunilor de coruptie, in forma continuata, (...) si Ignat Georgeta Florica din aceeasi localitate, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu asimilata infractiunilor de coruptie, in forma continuata, (...) (54 de acte materiale)", se anunta in comunicat.

Potrivit sursei citate, "inculpatul Beciu Gheorghe, in calitate de primar al comunei Deveselu, jud. Olt, in exercitarea atributiilor de serviciu, in perioada ianuarie 2008 - iunie 2012, in cursul a 36 de luni, a dispus in mod abuziv si contrar dispozitiilor legale, acordarea unor sporuri de dificultate (pentru 12 luni din cursul anului 2008), de dispozitiv (pentru 22 luni din perioada martie 2008 - decembrie 2009) si sporuri pentru conditii vatamatoare (pentru 32 luni din perioada august 2008- iunie 2012), cauzand un prejudiciu bugetului local al UATC Deveselu si, totodata, obtinand un folos material necuvenit pentru sine si pentru alti angajati ai primariei ce au primit sporuri ilegale, in suma totala de 85 534 lei".

Contabila Georgeta Ignat si-a platit ratele unui credit de nevoi personale si pe cele ale unei alte persoane, martora in dosar, timp de 56 de luni, direct din contul de trezorerie al primariei fara ca sumele sa fie apoi retinute din salarii.