La implinirea celor sase luni de la tragicul eveniment din Clubul Colectiv din Bucuresti in urma caruia si-au pierdut viata 64 de tineri, Patriarhia Romana isi exprima inca o data compasiunea fata de familiile indoliate si se roaga pentru odihna sufletelor celor trecuti la Domnul din cauza incendiului, informeaza Biroul de presa al Patriarhiei, citat de Basilica.ro.

Parastas pentru victimele din Colectiv, pe 9 maiFoto: basilica.ro

Sambata, 23 aprilie 2016, au fost oficiate slujbe de pomenire pentru victimele din Clubul Colectiv in bisericile parohiilor din care acestia au facut parte si in cimitirele unde sunt inmormantati, noteaza sursa citata.

Intrucat cele sase luni se implinesc la 30 aprilie 2016, in Sambata Mare, zi in care potrivit randuielilor liturgice nu se oficiaza slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucurestilor va organiza un parastas in fata Clubului Colectiv in ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00, prima zi in care se pot oficia astfel de slujbe dupa sarbatoarea Sfintelor Pasti.

La aceasta ceremonie sunt asteptati parintii, rudele si toti cei apropiati victimelor de la Clubul Colectiv, mai transmite Patriarhia.