O coada de tiruri de aproximativ zece kilometri s-a format, in noaptea de miercuri spre joi, pe DN 5 Bucuresti- Giurgiu, la iesirea din Romania prin Punctul de trecere a frontierei Giurgiu- Ruse, din cauza lucrarilor la Podul Prieteniei si a verificarilor efectuate asupra tuturor automarfarelor care tranziteaza frontiera, anunta Agerpres.

Multi dintre soferii nerabdatori din cauza asteptarii au claxonat minute in sir, sunetele fiind auzite de locuitorii din satele invecinate Remus, Fratesti.

"Motivul formarii cozilor de tiruri il constituie lucrarile la Podul Prieteniei si implementarea tuturor automarfarelor care tranziteaza frontiera. Echipaje de politie au fost tot timpul in teren pe DN 5 pentru a dirija traficul de tiruri, acestea fiind dispuse atat la intrarea in municipiul Giurgiu, cat si in dreptul localitatilor Remus si Fratesti", a declarat joi purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Totodata, echipajele de politie au dirijat traficul de tiruri astfel incat cozile in asteptare "sa nu stationeze pe raza localitatilor pentru a evita deranjarea locuitorilor din zona".

Restrictiile de trafic prin Punctul de trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse continua si in perioada sarbatorilor pascale, potrivit unui anunt facut de autoritatile de frontiera bulgare. Acestea au informat Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, "prin intermediul Punctului de Contact Giurgiu, ca, incepand cu data de 28 aprilie, orele 17,00 si pana in data de 2 mai 2016 orele 17,00, pe teritoriul Bulgariei va fi restrictionata circulatia tuturor automarfarelor, pe ruta Ruse - Byala si pe intreg traseul Drumului European E85".

Aceasta masura a fost luata de catre autoritatile bulgare pentru 'a facilita deplasarea autoturismelor in perioada Sarbatorilor Pascale'.

Conducerea ITPF Giurgiu spune ca a luat toate masurile ce se impun pentru ca "traficul de calatori si autoturisme sa se desfasoare in conditii normale, operativ, fluent si civilizat".