In 14 localitati din judetul Covasna doar UDMR a depus candidaturi pentru functiile de primari, a declarat miercuri presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, in localitatile Brates, Bradut, Cernat, Estelnic, Mereni, Poian, Sanzieni, Comandau, Lemnia, Micfalau, Batani, Reci, Bodoc si Turia nici o alta formatiune nu a depus candidaturi pentru functiile de primari.

'Din punct de vedere juridic nu, dar din punct de vedere politic am castigat deja alegerile pentru functiile de primari in aceste localitati', a declarat Tamas Sandor la o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, UDMR nu are contracandidati nici pentru consiliile locale in comunele Bodoc si Mereni, lucru nemaintamplat pana acum in istoria postdecembrista a judetului, si crede ca se datoreaza faptului ca autoritatile locale aflate sub culorile UDMR 'si-au facut bine treaba', lucrand pentru dezvoltarea comunelor si comunitatilor locale.

Tamas a precizat ca UDMR a incheiat un acord de colaborare cu Partidul Civic Maghiar (PCM) in perspectiva alegerilor locale, avand ca obiectiv sustinerea reciproca pentru castigarea a 40 din cele 45 de primarii din judet, in zonele in care populatia maghiara este majoritara. Astfel, UDMR va avea 36 de candidati la primarii, PCM trei, iar ambele formatiuni vor sustine candidatura unui independent in localitatea Varghis. El a mai mentionat ca zece dintre cei 40 de candidati pentru functiile de primari sunt noi, doi au 32 de ani, iar alti doi, respectiv cei din Cernat si Bodoc, au fost alesi in functii in 1990.

In ce priveste Consiliul judetean, Tamas Sandor a mentionat ca isi doreste un nou mandat de presedinte, prin urmare va deschide lista de consilieri a UDMR Covasna, care va contine nume noi in proportie de 50%. Pe lista se vor regasi doua femei pe locuri eligibile, iar 20% dintre locuri au fost alocate tinerilor.