Joi, vremea va continua sa se incalzeasca usor, astfel incat temperaturile maxime, apropiate de cele normale in cea mai mare parte a teritoriului, se vor incadra intre 13 si 24 de grade, iar minimele vor fi cuprinse intre 1 grad in depresiunile din estul Transilvaniei si 12 grade in delta, informeaza ANM, citata de Mediafax.

Prognoza meteoFoto: MorgueFile.com

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, averse si descarcari electrice, in cursul zilei local in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, precum si la munte, dar numai izolat in rest, iar noaptea indeosebi in Banat si zona Muntilor Apuseni, unde pe arii restranse cantitatile de apa pot depasi 15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul ploilor, dar si in zona montana inalta.

La Bucuresti, vremea va fi usor mai calda decat in mod normal la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in a doua parte a intervalului. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 22...23 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 8 grade.

Vineri, vremea va fi in general instabila, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii aprilie. Cerul va avea innorari si temporar va ploua in majoritatea regiunilor, exceptand pe cele sud-estice, unde ploile se vor semnala doar izolat. Vor fi si averse, insotite de descarcari electrice, iar izolat, cu precadere in zonele montane si submontane, cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

In timpul noptii, pe crestele montane, trecator vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea unele intensificari in timpul ploilor, iar in cursul zilei si in sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 si 23 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 5 si 11 grade.