Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Gorj le va acorda minerilor si energeticienilor care au participat la marsul de 320 de kilometri pe traseul Rovinari- Bucuresti diplome de patriotism, a declarat miercuri presedintele institutiei, Ion Calinoiu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, evenimentul va avea loc joi, la ora 18,00 si vor participa atat membrii marsului, cat si angajatii Complexului Energetic Oltenia (CEO) care au recurs in lunile trecute la greva foamei pentru a semnala situatia grava in care se afla compania.

"Le vom acorda o diploma de patriotism pentru aceasta idee nationala, energia fiind pentru noi, in viziunea noastra, nu numai a gorjenilor, una strategica, de interes national. Ai independenta nationala, ai perspectiva de dezvoltare economica, iar oamenii acestia s-au sacrificat efectiv realizand acest mars pana la Bucuresti si nu trebuie sa il lasam uitat, ci sa il mentinem mereu in actualitate (...) E treaba organizatorilor cate persoane vor veni, noi am lansat ideea, dar e treaba celor care care au organizat si marsul sa aduca oamenii. Sunt vreo 60 de persoane cei care au realizat marsul si alte 22 care au fost in greva foamei", a spus Ion Calinoiu.