Vicepremierul Vasile Dincu a anuntat marti, dupa intalnirea cu protestatarii de la Opera Nationala Bucuresti, ca ii va propune premierului Dacian Ciolos sa trimita Corpul de control la aceasta institutie de cultura. "Noi avem - si o sa propun premierului - avem un Corp de control al premierului si o sa ii propun (sa trimita Corpul de control - n.red)", a afirmat Vasile Dincu, dupa o intalnire de aproape doua ore cu protestatarii de la Opera, carora le-a spus ca a venit in calitate de mediator, anunta Digi 24.

HotNews.roFoto: Hotnews

Corpul de control al premierului ar urma sa ajunga la Opera Nationala in urmatoarele zile, a precizat Vasile Dincu. "Inteleg ca este o solutie administrativa care vine in intampinarea a ceea ce dumneavoastra cereti", spune vicepremierul.

"Nu este vorba despre un conflict de munca obisnuit, probabil. A fost, probabil, si lipsa de tact in luarea unor decizii, dar pe de alta parte domeniul cultural si domeniul artistic, inclusiv al Operei au fost neglijate ani de zile. Cred ca de fapt in jurul acestui conflict se afla lucruri mult mai grave, lucruri care sunt de natura structurala in domeniul artistic din Romania si, sper ca, cu oamenii de acolo vom gasi o solutie impreuna", declarase vicepremierul luni seara, inaintea intalnirii.

Artistii de la Opera Nationala Bucuresti au anulat trei spectacole in aceasta saptamana, iar institutia a avut trei directori interimari in ultimele doua saptamani.

Principalele cereri ale angajatilor Operei catre vicepremier sunt o noua conducere, capabila sa reprezinte la nivel international institutia, dar si o verificare amanuntita a situatiei financiare.