Marius Constantin Iacob si Calin Nistor au fost propusi de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, pentru reinvestire in functiile de procurori sefi adjuncti ai Directiei Nationale Anticoruptie, pentru o perioada de trei ani, informeaza Ministerul Justitiei intr-un comunicat citat de Agerpres.

Ministrul Justitiei a transmis luni Consiliului Superior al Magistraturii cele doua propuneri de reinvestire in functiile de procurori sefi adjuncti ai DNA, pentru o perioada de trei ani, a procurorilor Marius Constantin Iacob si Calin Nistor.

"In desemnarea celor doua propuneri ministrul Justitiei a avut in vedere rezultatele obtinute in perioada primului mandat, experienta profesionala si manageriala a celor doi cat si indeplinirea criteriilor de integritate", precizeaza sursa citata.

Conform dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/ 2004, procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, se mai arata in comunicat.