Petre Roman a castigat procesul cu ANI, prin care cere anularea raportului de incompatibilitate, in urma caruia si-a pierdut functia de deputat, hotararea nefiind definitiva.

Petre RomanFoto: cdep.ro

Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate (ANI), potrivit caruia Petre Roman s-ar fi aflat in incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata - Roman V. Petre Persoana Fizica Autorizata.

Hotararea instantei poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In luna ianuarie a anului 2015, Tribunalul Bucuresti a decis sa se mentina raportul ANI, prin care s-a constatat ca fostul parlamentar se afla in incompatibilitate.

Hotararea a fost luata la acel moment ca urmare a unui incident procedural, in urma caruia Petre Roman nu s-a adresat in timpul acordat de lege, instantei competente, astfel ca dupa decizia Tribunalului, Petre Roman si-a pierdut mandatul de deputat.

In martie 2014, ANI a constatat ca 22 de deputati si zece senatori, printre care Petre Roman si Sorin Iliesiu, au fost in incompatibilitate pentru ca au detinut si alte functii.