Comisia juridica a Senatului ar putea lua in discutie luni ordonanta de urgenta privind interceptarile, care se afla pe ordinea de zi a sedintei. Membrii comisiei au inceput dezbaterile la ordonanta pe 12 aprilie, dar au amanat pentru doua saptamani o decizie pentru depunerea de amendamente, scrie Agerpres.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a sustinut atunci, in sedinta comisiei, prevederile ordonantei, mentionand insa ca este o solutie de etapa deoarece Guvernul nu-si permitea sa creeze o 'sincopa'.

"Nu-mi face placere ca ministru sa trebuiasca sa promovez o ordonanta care modifica legi organice, dar spun cu toata taria si in fata comisiei (...) ca nu aveam alta solutie. Guvernul a spus, in momentul adoptarii acestei ordonante, ca ceea ce face este sa dea o solutie de etapa, deci sa se asigure ca Romania, care a investit mult in aducerea sistemului judiciar la un nivel in care urmarirea penala este una eficienta, Guvernul deci nu-si permitea sa creeze o sincopa, pe de o parte. Pe de alta parte, nu se putea gasi de pe o zi pe alta nicio alta solutie", a afirmat Pruna la vremea respectiva.

Guvernul a adoptat in 14 martie, intr-o sedinta speciala, ordonanta de urgenta privind unele masuri pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal.