Politistul Marian Godina a postat pe pagina sa de Facebook cateva fotografii "cu aparatele radar ascunse de prin alte tari din Europa si din lume", raspunzand astfel unor comentarii "in care se reprosa ca numai la noi in Romania stau radarele ascunse, nu ca mi-ar placea astfel de comparatii". Godina scrie ca "Asa cum anticipam, acum au aparut comentariile care spun ca, spre deosebire de noi, ei au autostrazi. (...) Faptul ca avem o infrastructura care lasa de dorit inseama ca ne da dreptul sa incalcam viteza? Daca nu ai serviciu si salariu ai voie sa talharesti? Un barbat urat si prost gramada care nu e in stare sa cucereasca o femeie, are dreptul sa violeze? Cam asta ar fi analogia. Daca nu avem autostrazi, hai sa mergem tare pe ce avem."

HotNews.roFoto: Hotnews

Marian Godina mai scrie ca "In fine...am inteles ca ma bat cu morile de vant. O sa imi vad de treaba mea in continuare, o sa anunt in continuare parinti ca si-au pierdut copilul sau pe cineva drag in accident, o sa lipesc in continuare etichete cu nume si CNP la morga pe cadavrele proaspat scoase dintre fiarele contorsionate. Voi cautati in continuare motive pentru care viteza nu trebuie respectata, cand depasiti viteza dati vina pe politist ca nu are cascheta, vedeti daca are ordin de serviciu, cautati vina in oricare alta parte, dar nu la voi. Voi ati mers tare ca n-avem autostrazi, ca nu era radarul la vedere, ca nu v-a anuntat nimeni ca e radar (desi aveti permis de conducere si ar trebui sa cunoasteti deja limitele de viteza si semnificatiile indicatoarelor)."

"In alta ordine de idei, faptul ca nu avem sosele ar trebui sa fie un motiv in plus care sa ne faca sa realizam ca depasirea vitezei nu ne va aduce niciun beneficiu, in sensul ca oricum nu vom ajunge mai repede. Si am sa va dau un exemplu pe care sunt convins ca l-ati vazut cu totii: Mergi la un drum lung si intr-o curba esti depasit de un bezmetic care trece pe langa tine cu o viteza de zici ca tu stai pe loc. Il urmaresti cu privirea si vezi ca ajunge in spatele altei masini si tot scoate botul din coloana, pregatit de alta depasire. Cineva de la tine din masina zice: "ia uite-l p-asta, il mananca..." Depaseste si acea masina si se duce de nu-l mai vezi. Tu mergi in continuare cuminte, regulamentar. La intrarea in orasul destinatie, tot din cauza infrastructurii, e aglomeratie si s-a format coloana. E ora 12. Stai in coloana si deodata, in fata cu vreo 7-8 masini...pe cine zaresti? Bezmeticul. Dar ce-ai facut, Bobita? D-aia te grabeai asa tare? La tine cat e ceasul? Tot 12, tot 12?", incheie Marian Godina.