Reprezentantii Asociatiei Colectiv GTG 3010 au depus 64 de lumanari in fata sediului DNA, anuntand ca in perioada urmatoare vor fi facute si sesizari cu privire la fraudarea semnaturilor pentru candidatura la primarie in cazul lui Cristian Popescu Piedone, relateaza Mediafax.

"Am depus 64 de lumanari. Vrem sa trezim procurorii. Nu este normal ca un domn sa vrea sa candideze la primarie, desi are dosare care nu se mai finalizeaza ", a declarat Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, pentru agentia de presa citata.

Cele 64 de lumanari, reprezentand numarul mortilor din Clubul Colectiv, au fost depuse la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, alaturi fiind asezate mesajele "Nu va grabim, doar va amintim" si "Niciun vinovat de la Colectiv nu va scapa nepedepsit".

Rudele victimelor din clubul Colectiv anunta ca in urmatoarea perioada vor fi facute si plangeri la DNA."Justitia a stabilit ca in cazul strangerii de semnaturi pentru Piedone a fost vorba despre frauda. Vom face plangere la procuratura, pentru ca procuratura doarme. DNA cheama tot felul de politicieni la audieri care se retrag din competitie, dar Piedone candideaza", a mai spus Eugen Iancu pentru MEDIAFAX.

Cristian Popescu Piedone a anuntat ca nu renunta la candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4, dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti i-au respins, marti, candidatura pe motiv ca in cazul a jumatate dintre semnaturile stranse nu a fost respectata legea.

Cristian Popescu a anuntat joi seara, la doar doua zile de la decizia instantei, ca a strans deja 4.100 de semnaturi. "Sper ca de data aceasta sa nu mai fie contestate", a scris Piedone pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DNA i-au pus sub urmarire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea, functionare in Primaria Sectorului 4, pentru emiterea autorizatiei pentru local fara avizul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) privind securitatea la incendiu.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Popescu Piedone a incalcat dispozitiile legale privind apararea impotriva incendiilor atunci cand a emis acordul de functionare si autorizatia de functionare, in 14 ianuarie 2015, necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, iar cele doua angajate l-au sprijinit in emiterea celor doua documente.

Piedone si cele doua angajate au fost arestati in 7 noiembrie, de Tribunalul Bucuresti, si pusi in libertate in 11 noiembrie, de Curtea de Apel. In acelasi dosar, anchetatorii au extins urmarirea penala fata de Piedone, pentru noi fapte de abuz in serviciu si fals intelectual, respectiv pentru ca a mai autorizat o firma cu incalcarea legilor privind apararea impotriva incendiilor.