Tribunalul Braila a dispus, joi, arestarea preventiva a soferului care a lovit mortal cinci persoane intr-o statie, pe 4 aprilie, dupa ce magistratii Judecatoriei Braila decisesera ca soferul sa fie plasat in arest la domiciliu, informeaza Agerpres.

Tribunalul Braila a admis contestatia Parchetului de pe langa Judecatoria Braila si a dispus arestarea preventiva a lui Marius Negoita, in varsta de 27 de ani.

Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, iar politistii urmeaza sa mearga la domiciliul acestuia, unde se afla incepand de miercuri, cand a fost externat din spital, pentru a-l ridica si a-l duce in arestul IPJ Braila.

Amintim ca rudele celor cinci persoane care au fost lovite mortal pe 4 aprilie de o masina, in timp ce se aflau intr-o statie de autobuz din municipiul Braila, au protestat doua seri la rand in Piata Independentei, impotriva deciziei instantei de trimitere in arest la domiciliu a soferului vinovat de producerea accidentului.

Potrivit rezultatelor probelor venite de la Institutul de Medicina Legala Iasi, Marius Negoita nu a consumat droguri in ziua producerii accidentului.

Rezultatele expertizei toxicologice efectuate de IML Iasi infirma, astfel, analizele preliminare facute in ziua accidentului, la Unitatea de Primiri Urgente Braila, care aratau ca soferul consumase droguri. Potrivit specialistilor, exista posibilitatea ca aparatele sa fi fost pacalite de faptul ca soferul lua medicamente pentru epilepsie, o boala pe care o ascundea de zece ani.

Medicul de familie Steluta Nedelcu a declarat, pentru AGERPRES, ca Marius Negoita i-a tinut ascuns faptul ca are epilepsie, desi in urma cu zece ani aceasta a observat ca are simptome specifice bolii. Barbatul s-a prezentat la cabinetul sau in anul 2006 cu convulsii specifice epilepticilor, motiv pentru care medicul de familie sustine ca i-a dat o trimitere la neurologie pentru investigatie si stabilirea unui diagnostic, iar de atunci nu a primit niciun raspuns de la el.

Negoita a ascuns ca ar avea aceasta boala si atunci cand s-a angajat, in august 2015, ca agent de securitate la societatea "My Security", completand o declaratie pe proprie raspundere ca nu sufera de nicio boala. Potrivit informatiilor furnizate de administratorul firmei, Mihai Ilas, actele sale medicale din momentul angajarii "au fost in regula", iar pe perioada cat a fost angajat a fost "linistit, si-a vazut de treaba si nu a creat probleme".

Anchetatorii care se ocupa de acest caz au solicitat documente de la medicul de familie al tanarului, deoarece politia nu avea informatii ca Negoita suferea de epilepsie.

Marius Negoita are permis de conducere de sapte ani.