Managerul Spitalului de Urgenta Floreasca, Nicusor Louchi, a fost demis "pentru incapacitate manageriala", a anuntat joi ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, care s-a deplasat la aceasta unitate sanitara pentru a verifica daca sectia speciala pentru arsi grav este functionala, transmite Agerpres.

Patriciu Achimas CadariuFoto: Agerpres

"Am venit sa verific personal ceea ce se anuntase ieri. Este absolut revoltator faptul ca nici in acest moment, daca Doamne fereste se intampla o nenorocire in Bucuresti sau in tara, acest bloc nu functioneaza la intreaga lui capacitate. Sunt banii bucurestenilor, sunt banii romanilor, romanii nu accepta sa se faca afirmatii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit sa tai panglici si nu cred ca acesta este scopul de a anunta triumfalist realizari. Sunt lucruri normale, investitii pe care romanii le fac din banii lor bani fata de care suntem responsabili. Barocamera nu functioneaza nici in acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul institutiei", a spus ministrul.

El a adaugat ca functia de manager va fi ocupata de directorul medical Sorin Paun.

"Din acest moment, domnul director medical Paun preia conducerea. Imi va transmite in cel mai scurt timp cand va fi functional acest bloc in totalitate. Ministerul Sanatatii a facut mari eforturi in ultima vreme prin prisma personalului, fiindca asta a fost principala problema - lipsa personalului, asta s-a spus. In paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Banca Mondiala am reusit sa trimitem oameni la specializare in Franta", a completat demnitarul.

O alta neregula constatata joi de ministru la Spitalul Floreasca a fost aceea ca personalul angajat al unitatii speciale de arsi grav nu era la serviciu.

"Am constatat ca nici dintre cei care ar fi trebuit sa fie astazi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred ca avem o responsabilitate fata de concetatenii nostri, cred ca afirmatiile neadevarate trebuie urgent retractate. In cel mai scurt timp aceasta mare investitia sa poata sa fie functionala", a declarat ministrul.

Patriciu Achimas Cadariu a precizat ca i s-au dat "explicatii abracadabrante". "Cred ca am avut multa rabdare si am asteptat pana in aprilie. Eu am dat un termen. In decembrie, dadeam un termen de trei luni. Cred ca este luna aprilie, luna a patra. Chiar cred ca nu am fortat pe nimeni sa faca imposibilul. Asa mi s-a spus atunci ca in trei luni poate sa fie rezolvata problema", a declarat ministrul Sanatatii.

Unitatea pilot specializata in tratamentul pacientilor arsi grav a devenit operationala la nivelul standardelor impuse de exigentele internationale, se sustinea miercuri intr-un comunicat de presa al unitatii medicale.

"Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti anunta faptul ca, in conformitate cu Programul National de Ingrijire a Pacientilor Arsi Grav, unitatea pilot specializata in tratamentul acestor pacienti din cadrul spitalului nostru devine operationala la nivelul standardelor impuse de exigentele internationale, beneficiind si de cunostintele si abilitatile dobandite de personalul medical instruit in centre de elita din Franta (Paris, Bordeaux, Lille)", se spunea in comunicatul citat.

"In vederea coordonarii activitatii acestui centru este cooptat si un medic cu experienta internationala", mai afirma miercuri spitalul.