Reglementarile mai restrictive impuse taximetristilor pentru accesul pe aeroportul Otopeni se vor aplica din toamna, a anuntat miercuri ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu. Printre aceste reglementari, cea mai criticata era legata de existenta unui portbagaj de cel putin 500 de litri.

Ministrul a precizat ca "desi ritmul de eliberare a autorizatiilor era unul foarte, bun nu fusesera depuse suficiente cereri pentru acces la aeroport". In plus, 282 de autorizatii emise dupa ce au fost solicitate de firmele de taximetrie nu au fost ridicate.

Dar, avand in vedere "criza de masini care vin la aeroport", "s-a decis sa mai lasam timp pentru a respecta aceste reguli", a spus ministrul, adaugand ca decizia a fost comunicata taximetristilor.

Intrebat pentru ce termen se amana aplicarea reglementarilor, Costescu a precizat ca nu s-a stabilit inca unul exact, dar probabil "dupa perioada de vara, probabil perioada de toamna", pentru a evita sezonul de varf si aparitia de disfunctionalitati.

"Toate companiile care au avut acces inainte de 1 aprilie pot din nou sa mearga la aeroport", a a subliniat el.

In prezent, circa "480 si ceva" de taxiuri au autorizatie pentru acces la Otopeni, la care se adauga cele 282 de autorizatii neridicate.

Incepand de la 1 aprilie a intrat in vigoare un nou regulament de acces al taxiurilor in Aeroportul Henri Coanda din Otopeni, una dintre reglementari fiind aceea ca taxiurile cu portbagaj mai mic de 500 de litri nu au acces.

Citeste mai multe aici.