Guvernul a decis miercuri unele masuri pentru continuarea lucrarilor de modernizare a Centurii rutiere a Municipiului Bucuresti, in acest sens fiind aprobate proceduri suplimentare de expropriere pentru completarea planului de amplasament al lucrarii. Executivul a stabilit conditiile pentru declansarea procedurilor de expropriere pentru o suprafata totala de 78.777 mp, respectiv 256 de imobile, si alocare sumei de 14,03 milioane de lei pentru plata despagubirilor.

Imobilele se afla pe Centura Municipiului Bucuresti intre A1 (Autostrada Bucuresti-Pitesti) km 55+465 si DN7(Pasaj Chitila) si DN2 - A2, pe raza localitatilor Chiajna, Chitila, Dragomiresti-Vale, Afumati, Pantelimon, Dobroesti, Cernica, Glina din judetul Ilfov si Sector 1 din municipiul Bucuresti si sunt detinute de 256 de persoane fizice si juridice. Sumele destinate despagubirilor se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

In anul 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 368/2013 privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica "Modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului Bucuresti intre A1 - DN 7 si DN 2 - A2". Cuantumul despagubirilor aprobate a fost de 48,9 milioane lei. Acestea au fost consemnate pentru un numar de 317 imobile cu o suprafata de peste 218.000 mp.