Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures a castigat, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), procesul in care o serie de asociatii si partide politice maghiare solicitau anularea standardului Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) ca stagiile clinice ale studentilor sa se desfasoare exclusiv in limba romana, informeaza Agerpres. Sentinta data de judecatorii ICCJ este definitiva.

Prin Decizia nr. 1233/19.04.2016, ICCJ a respins recursul declarat de Asociatia Maghiara pentru Pregatirea Medicala si Farmaceutica din Romania, Asociatia Studentilor Maghiari din Targu Mures, Asociatia EMNT EGYSULET si Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) impotriva Sentintei nr.1350 din 30 aprilie 2014 a Curtii de Apel Bucuresti, prin care s-a respins actiunea impotriva documentului ARACIS ca fiind neintemeiata.

Rectorul UMF Targu Mures, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat marti, pentru Agerpres, ca decizia ICCJ incheie un lung sir de procese initiate in ultimii 4 ani impotriva institutiei, legate de Carta UMF, de modul de organizare a activitatii academice si de aplicarea Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011, toate fiind castigate de Universitatea de Medicina si Farmacie.