Peste 300 de mineri, care au pornit intr-un mars de protest de la Targu Jiu, au ajuns luni dimineata, in Bucuresti, si protesteaza in fata Guvernului, o delegatie asteptand sa intre la discutii cu vicepremierul Costin Borc, scrie Mediafax.

Celor 60 de mineri care au plecat intr-un mars de protest din Targu Jiu, li s-au alaturat alte cateva sute la intrarea in Bucuresti, luni dimineata. Peste 300 au ajuns in fata Guvernului, unde s-au oprit pentru a protesta.

"Domnii din acest palat frumos nu au vrut sa ne asculte si a trebuit sa mergem noi la ei. Nu au binevoit sa ne bage in seama", a spus unul dintre mineri.

Minerii care au strabatut cei 320 de kilometri spun ca vor sa le fie acordate creantele. "Este munca prestata de mine si de energeticieni catre unitati de stat iar Guvernu nu s-a implicat pentru a ne recupera acesti bani, daca in luna, ianuarie, februarie nu functionam, Romania era in bezna", a spus unul dintre protestatari.

Mineri sunt nemultumiti si de pretul de vanzare a megawatului. "Noi producem megawatul cu 170 de lei, la dumneavoastra ajunge cu 600 de lei. Noi incasam doar o treime", mai spun acestia.

O delegatie a minerilor va intra la discutii, luni, in jurul pranzului cu vicepremierul Costin Borc.

Peste 60 de sindicalisti din cadrul Federatiei Nationale Mine Energie au plecat in mars din fata Sucursalei Electrocentrale Rovinari, indreptandu-se catre Bucuresti, minerii protestand astfel fata de situatia Complexului Energetic Oltenia si solicitand salvarea acestuia.

Sindicatele din cadrul Federatiei Nationale Mine Energie (FNME) au decis sa organizeze "un mars al disperarii", in cadrul caruia minerii si energeticienii sa parcurga pe jos distanta de la locul de munca pana in Bucuresti, pentru depunerea unui memorandum, sustinut si de semnaturile celorlalti angajati.

Salariatii solicita pastrarea locurilor de munca din Oltenia, care depind de energia produsa pe baza de carbune si vor prezenta propuneri pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia.