Minerii si energeticienii care au plecat, la inceputul acestei saptamani, in mars spre Bucuresti, pentru a protesta fata de situatia Complexului Energetic Oltenia (CEO), vor ajunge luni dimineata in Capitala, a declarat presedintele Federatiei Nationale Mine Energie (SNME), Dumitru Parvulescu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in prezent, in mars, sunt aproximativ 100 de persoane. Duminica la pranz acestia erau in apropiere de localitatea Titu, judetul Dambovita.

"Mai avem aproximativ 40 km pana in Bucuresti. Aceasta este cea de-a saptea zi de mars. Am primit aprobarea pentru mars in Capitala pentru circa 300 de persoane, vom avea o intalnire in jurul pranzului cu reprezentati ai Guvernului", a spus duminica Parvulescu.

Aproximativ 50 de mineri si energeticieni, angajati ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), au plecat, luni dimineata, pe jos, intr-un mars de protest pe ruta Rovinari-Craiova-Bucuresti, in semn de nemultumire fata de indiferenta autoritatilor nationale cu privire la situatia companiei si a Sistemului Energetic National. Pe traseu li s-au alaturat si alti colegi din Valea Jiului.

Participantii la mars sunt angajati ai companiei energetice aflati in concediu sau in intrerupere de activitate.