Interlopul Fane Spoitoru (Ion Titisor) a fost inmormantat, sambata, la Cimitirul Bellu Militar din Bucuresti, sub privirile a mii de persoane si sub acorduri muzicale din filmul "Nasul", relateaza Mediafax.

Fane Spoitoru (Ion Titisor) in 1996Foto: Mediafax

Cortegiul funerar a pornit de la Cernica in jurul pranzului, iar in drumul spre Cimitirul Bellu Militar a facut o oprire la o biserica din Pantelimon. A ajuns la Cimitirul Bellu in jurul orei 17.00, acolo unde mii de oameni asteptau deja sa-l conduca pe Fane Spoitoru pe ultimul drum.

Pentru cei veniti inca de la pranz, asteptarea a fost lunga, iar pentru a trece timpul mai usor, tinerii si-au facut selfiuri pe morminte. In fata capelei Militare de la Cimitirul Bellu, Sorin Copilul de Aur si formatia sa faceau atmosfera. La boxele din jurul locului unde urma sa fie adus sicriul se putea auzi vocea manelistului: "Haideti, oameni buni, traiti-ar copiii, mai la dreapta, mai la stanga, sa facem loc ca vine familia. Ordine!".

La intrarea pe poarta cimitirului, patru-cinci persoane s-au urcat pe un mormant inalt, cu statuia unui vultur in loc de cruce. Un adolescent care vrea sa vada mai bine s-a cocotat si mai sus decat ceilalti, luand de gat vulturul de piatra cu o mana, iar in cealalta tinand telefonul ca sa filmeze cortegiul care se apropia.

Pe o piatra funerara, doi barbati plictisiti scuipau coji de seminte, era mormantul lui Aurel Vlaicu. Imaginea nu a fost una izolata, pe toate cavourile din jur stateau ingramaditi zeci de oameni, unii tinand copii in brate, altii fumand, multi dintre ei cu telefoanele in mana pentru a imortaliza momentul.

Cortegiul funerar a intrat in cimitir pe muzica din filmul "Nasul", pe un covor de petale de trandafir si in aplauzele miilor de oameni adunati acolo.

Cat timp s-a oficiat slujba, oamenii s-au plimbat printre morminte. Unii mancau, fumau, se ceartau si discutau despre ce se intampla. "Fane a fost un om... sa mor eu, a fost asa un om...", "Da ma, mancati-as!". La un moment dat, slujba se intrerupe iar Sorin Copilul de Aur striga in microfon ca cineva a furat un iPhone (telefonul unei jurnaliste de la trustul Intact) si cere sa fie inapoiat. Slujba continua, interlopii dau dedicatii si impart sute de euro manelistilor.

Slujba religioasa a tinut aproape o ora si jumatate, timp in care lumea s-a ingramadit sa vada sicriul, iar la final l-au condus la groapa in aplauze. Dupa ce siciriul a fost coborat in pamant, oamenii au inceput sa plece. A fost o zi buna pentru cersetorii din cimitir, cei care au participat la inmormantare le-au impartit hartii de 10 si 50 de lei la plecare.

In urma, doua femei care au grija de morminte stateau pe o banca de pe o alee laturalnica a cimitirului si se plangeau de mizeria lasata in urma. In jurul lor, printre morminte, pe alei, au ramas pungi goale de chipsuri, peturi de sucuri, hartii, mii de coji de seminte si mucuri de tigara.

"Sa vezi cat ne ia sa curatam toate astea...". "Da, mama, asa e de fiecare data".