Ministrul economiei din Franta, Emmanuel Macron, le-a spus celor ce fac campanie pentru iesirea Marii Britanii din UE ca se inseala daca ei cred ca vor putea incheia o intelegere comerciala cu restul Uniunii fara sa contribuie la bugetul comunitar, transmite Reuters.

BrexitFoto: Captura YouTube

Intr-un interviu video pentru Financial Times, Macron a declarat ca Regatul Unit ar putea ajunge la un acord comercial similar celor cu Elvetia si Norvegia, dar tot ar trebui sa contribuie la bugetul UE si nici asa nu va primi automat primi acces deplin la piata unica.

"Cred ca este o mare greseala", a spus acesta despre cei pro-Brexit care argumenteaza ca Londra va negocia acelasi tip de acord cu UE daca pleaca.

"Cel mai bun acord comercial este cel pe care il are, mai ales cel pe care tocmai l-a renegociat cu restul UE", a adaugat ministrul francez.

"Desigur, se poate renegocia un aranjament comercial, acest acord va fi mai putin favorabil Regatului Unit decat daca ar fi membru al clubului".

Macron a spus si ca Marea Britanie se va confrunta cu volatilitate intre referendumul din iunie si momentul implementarii oricarui acord comercial, ceea ce ar putea dura un an sau doi.