Viorel Hrebenciuc si Dan Sova au fost audiati, joi, in calitate de martori intr-un dosar de crima organizata, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Dan Sova si Viorel HrebenciucFoto: Agerpres

Viorel Hrebenciuc si Dan Sova au fost audiati in calitate de martori intr-o cauza in care a fost inceputa urmarirea penala in rem, in legatura cu transporturi neautorizate de substante care contin precursori de droguri, au declarat sursele citate.

Agentia Agerpres precizeaza ca la DIICOT a fost depusa o sesizare in legatura cu faptul ca la rafinaria RAFO s-ar fi transportat substante asimilate precursorilor de droguri.

Cei doi sunt cercetati intr-o cauza a DNA, dupa ce Viorel Hrebenciuc si-ar fi folosit influenta pentru a il determina pe Dan Sova sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.

Viorel Hrebenciuc este judecat de instanta suprema intr-un dosar instrumentat de DNA, care vizeaza retrocedari frauduloase. Si fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova, este cercetat in mai multe dosare de coruptie.