Circa o suta de angajati la Ministerul Mediului au protestat miercuri la pranz in fata institutiei, cerand cresterea salariilor, transmite reporterul HotNews.ro. Protestatarii cer si demisia ministrului Mediului, Cristiana Pasca Palmer. Mitingul a fost organizat in timpul unei conferinte de presa pe care ministrul o sustinea pe tema restituirii banilor din taxa auto. UPDATE Angajatii care au protestat s-au intalnit cu ministrul Mediului. Ei au spus ca se simt ignorati de cand ministrul Pasca Palmer a preluat portofoliul.

Protest al angajatilor de la Ministerul MediuluiFoto: Hotnews

Scandarile au incetat la ora 13.15, angajatii au mai ramas insa in fata institutiei si dupa ora 13.40.

Protestul are loc concomitent cu o conferinta de presa sustinuta chiar de ministrul Mediului. In timpul conferintei se auzea huiduielile manifestantilor. "Vrem sa muncim, nu sa cersim", striga angajatii. Multi dintre angajati sunt suparati ca salariile sunt mici, in unele cazuri chiar si sub 1.000 de lei/luna si spun ca in alte ministere sunt salarii mult mai mari, iar situatia trebuie echilibrata,

"Salariile din minister sunt extraordinar de mici. Este un aspect pe care l-am vazut inca de cand am preluat mandatul. Este o problema reala", spune ministrul Mediului Cristiana Pasca Palmer.

Ministrul a ocolit protestatarii cand a intrat in minister, folosind o alta intrare. Intrebata de ce a facut asta, a raspuns ca asa i-au recomandat jandarmii. Ea a promis ca va discuta cu cei nemultumiti. Ministrul a spus ca si in alte ministere salariile sunt mici. Despre situatia de la Mediu a spus ca "reglementarea salariilor nu se face la nivel de minister, ci este o problema sistemica ce tine de Guvern".