Cativa angajati romani ai Operei din Bucuresti i-au huiduit marti seara pe balerinii straini si pe balerina Alina Cojocaru, care venise la un protest fata de conducerea institutiei, transmite Adevarul.

Doi dintre acuzatori s-au indreptat spre coltul in care se aflau sustinatorii Alinei Cojocaru si le-au strigat "Afara cu strainii din tara!", lucru pentru care au fost la randul lor huiduiti, scrie Adevarul.

Reamintim ca marti seara a avut loc un mic protest la Opera impotriva comportamentului conducerii fata de coregraful si dansator danez Johan Kobborg, fortat sa demisioneze. La protest au participat atat balerini, cat si spectatori.

Intr-un comunicat, Opera Nationala Bucuresti precizeaza ca "se disociaza ferm de orice manifestare care depaseste cadrul bunului simt si al respectului cuvenit permanent, regretand profund modalitatea in care cateva persoane au ales sa isi exprime punctul de vedere".

"Opera Nationala Bucuresti ii poarta un deosebit respect prim-balerinei Alina Cojocaru si isi manifesta recunostinta pentru toate eforturile depuse in directia dezvoltarii Baletului institutiei", potrivit acestui comunicat, postat pe site-ul institutiei.