Senatorul PSD Sorin Iliesiu a castigat definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate, inceput cu peste doi ani in urma, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Sorin IliesiuFoto: Rompres

"Prin decizia nr.1118 din 8 aprilie 2016 data de Completul de judecata nr.4 de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, senatorul PSD Sorin Iliesiu a castigat definitiv procesul cu Agentia Nationala de Integritate care il declarase incompatibil in urma unui raport eronat de evaluare emis la data de 12 martie 2014. Dupa ce raportul a fost contestat de senatorul Iliesiu, Curtea de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza in septembrie 2014. Agentia Nationala de Integritate a facut recurs, dar, prin decizia definitiva din 8 aprilie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a respins ca nefondat", se arata in comunicatul transmis de catre senatorul PSD.

Iliesiu precizeaza ca a fost aparat in aceasta cauza de catre avocatul Lucian Bolcas.

Senatorul PSD Iliesiu, fost membru PNL, a fost declarat incompatibil de catre ANI la scurt timp dupa ce acesta a cerut: demisia presedintelui PNL Crin Antonescu - pentru ca actionase pentru ruperea Uniunii Social Liberale votate masiv de electorat -, si inlocuirea lui cu fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu. Ca urmare, la propunerea lui Crin Antonescu, senatorul Iliesiu a fost exclus din PNL, se mai afirma in comunicatul mentionat.

ANI stabilise ca Sorin Iliesiu a fost in incompatibilitate in perioada 19 decembrie 2012 - 11 februarie 2013 pentru ca ar detinut, simultan, functia de senator si calitatea de administrator la SC Video Dialog SRL.