"Vartosul" este primul dintre cele trei remorchere contractate de Ministerul Apararii Nationale de la Santierele Navale Damen, care va intra in serviciul Fortelor Navale marti, 12 aprilie, informeaza un comunicat de presa.

Vartosul, remorcher al Fortelor NavaleFoto: Fortele Navale Romane

In cadrul ceremoniei, organizata cu acest prilej, navei i se va acorda pavilionul romanesc si va fi executat traditionalul botez.

Remorcherul maritim "Vartosul", cu numarul de bordaj 103, este proiectat pentru a fi folosit in port si in rada acestuia.

Nava are lungimea de 16,56 m, latimea de 5,93 m, pescajul de 2,54 m si este echipat cu doua motoare Volvo Penta de 600 de cai putere fiecare, precum si cu numeroase echipamente tehnice specifice, arata comunicatul Fortelor Navale.

Cele trei remorchere multifunctionale care vor intra in serviciul Fortelor Navale Romane vor inlocui actualele salupe de remorcare-salvare, imbatranite, si vor fi folosite pentru asigurarea manevrelor navelor militare in porturi si pentru servicii de interventie, fiind eliminate costurile platite operatorilor civili.