Pompierii au facut exercitii pentru interventii in situatii de urgenta complexe in tunelurile de metrou, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov.

"Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ᅡDealul Spiriiᅡ Bucuresti-Ilfov a demarat in aceasta saptamana cea de-a doua etapa a pregatirii pentru interventii in situatii de urgenta complexe, care se pot produce la reteaua de metrou. In acest sens, incepand cu noaptea de miercuri au fost executate primele recunoasteri in tunelurile de metrou, atunci cand echipaje de pompieri s-au deplasat in subteran, in conditii de vizibilitate scazuta, de la statia Eroilor spre statia Grozavesti", se arata intr-un comunicat de presa al ISU, citat de Mediafax.

Pe durata acestor recunoasteri, ISU urmareste verificarea nivelului de pregatire a personalului propriu, modul de utilizare in conditii cat mai dificile a aparatelor de respirat cu autonomie ridicata, specifice interventiei la metrou, precum si realizarea comunicatiilor cu dispeceratul sau punctul de comanda mobil.

"Scopul acestor activitati de pregatire vizeaza protectia populatiei, calatorilor si a altor categorii de personal care isi desfasoara activitatea in incinta retelei de metrou sau in proximitatea acesteia. Eforturile de inlaturare a posibilelor vulnerabilitati cu care se pot confrunta pompierii, in cazul producerii unei situatii de urgenta la metrou, au fost demarate odata cu inceperea anului 2015, prin executarea de recunoasteri si exercitii la nivelul statiilor de metrou", mai precizeaza sursa citata.