Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari, temporar accentuate, ploi cu caracter de aversa si descarcari electrice, informeaza ANM, potrivit Mediafax.

Sambata

In tara

Astfel de fenomene vor fi prezente in interiorul arcului carpatic, la deal si la munte, cu precadere in cursul zilei, iar in restul teritoriului, pe arii restranse, spre seara si noaptea. Local in vest, in nord, in centru si zona montana si izolat in celelalte regiuni cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Vor fi conditii de grindina.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in est si sud-est, dar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime, mai scazute decat cele din ziua precedenta, dar inca peste cele normale specifice perioadei in mare parte din tara, vor avea valori de la 13...14 grade pe litoral si in delta, pana in jurul a 24 de grade izolat in Muntenia si in Moldova. Temperaturile minime se vor incadra intre 5 si 12 grade.

Bucuresti

Cerul va fi variabil cu innorari spre seara si noaptea, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Din punct de vedere termic, vremea va fi calda pentru aceasta data. Temperatura maxima va fi de 22...23 de grade, iar cea minima de 11...12 grade.

Duminica

Vremea va fi in general instabila cu ploi, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in toate regiunile, dar pe arii mai extinse in centru, in sud si in est. Local, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 40 l/mp, indeosebi la deal si la munte, dar mai ales in zona Carpatilor Meridionali. Vor mai fi caderi de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 23 de grade, iar cele minime intre 5 si 13 grade.